Божков: Утре ще кажа цялата истина ! Борисов ще бъде свален!

0
6300

Божков: Утре ще кажа цялата истина !

Очаквайте шокиращи факти за властта ,за Борисов.

Има и документация на български фирми- изпълнителки на държавни проекти, описваща какви суми от еврофинансирането са отделяни лично за всеки един министър и министър председателя на България. Към момента гръцкият евродепутат не е оповестил кой му е дал уличаващите документи, но източник от българските служби довери, че документите са на фирми на Васил Божков.

Според същия източник от години Васил Божков чрез кухи фирми и подставени лица от години печели обществени поръчки, финансирани от Еврофондовете в България. Божков е наясно къде, какъв процент и на кой се дава, за да получиш подобна поръчка. Документите са автентични, коментира гръцкият евродепутат и добавя, че това са доказателства с които много политици в България или ще се озоват директно в затвора или ще трябва да се спасяват от дългата ръка на закона зад граница.

А за това, че зад тази тежка атака срещу Бойко Борисов и управляващата ГЕРБ стои Васил Божков има още едно доказателство: Днес излезе информацията, че миналата седмица български прокурори и съдии са опитали да изведат Васил Божков от Обединените арабски емирства, с което са предизвикали голям скандал в арабската държава. Ето какво се е случило:

Група от 7 български прокурори и оперативни работници е предизвикала голям скандал в Обединените арабски емирства. Магистратите се опитали да изведат от страната Васил Божков и съдружникът му Георги Попов, които са там от края на януари. Властите в ОАЕ колегиално осигурили среща на нашите магистрати и ченгета с обвинените в множество престъпления бизнесмени.

В един момент пратениците на българската прокуратура обявили на арабските си колеги, че трябва незабавно да отведат двамата до летището и оттам да летят за България. Местните представители на съответните ведомства били направо същисани. Не могли да повярват, че им се отправя подобно абсурдно искане. Реагирали сдържано, но ясно и категорично заявили, че подобна идея не само ги обижда, но е и в разрез с всички правила на международното сътрудничество. Краткият отговор на арабите бил, че ОАЕ е суверенна държава и никой не може да се меси в решенията на нейния съд. Новината за посещението на пратениците на Гешев в ОАЕ е на информационна агенция „Фрог нюз“, която се позовава на два независими дипломатически източника.

И се потвърждава от изявление на самият Главен прокурор Иван Гешев, който в сряда заяви: „Искате да се молим на Божков да се прибере ли? Българската прокуратура и никоя държава не се моли на издирвани и обвинявани лица“. И допълни: „Прокуратурата свърши всичко възможно за задържането на Божков, сега топката е в ръцете на ОАЕ. Днес изпратих двама прокурори, които проведоха разговор на високо ниво в ОАЕ“.

Оказва се, че изпратените в ОАЕ са не двама, а много повече, и са отишли със задача, която, меко казано, поставя на изпитание добрите ни отношения с Емирството.

На Борисов му е станало ясно, че докато е под чужда юрисдикция, Васил Божков е свободен да го атакува всячески с всичките доказателства, с които разполага, че Борисов е мафиот. И за да му затвори устата, трябва на всяка цена и час по-скоро да го прибере „на топло“ в България. Защото дори да пресече сегашната атака през гръцкия евродепутат, Борисов няма гаранция, че утре Божков няма да прати тия документи на някой друг. Борисов е пред нервен срив. Именно на обзелата го паника се дължи и неадекватното посещение на българската прокурорска делегация в ОАЕ с дваж по-неадекватното им искане за „спешната екстрадация“ на Божков. Дали Васил Божков има ресурса и в крайна сметка ще успее да бутне правителството? Предстои да разберем. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

istinskitenovini.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук