Бойко Борисов с позиция за Русия

0
215

Използвам случая първо да изкажем съболезнования на нашите приятели от Турция и Сирия. Разговарях с турската страна. Имат 4 нужди, за да не се изпращат неща, които не са от първа необходимост.

Имат нужда да се закупят нови одеяла, зимни палатки, портативни газови отоплители и генератори за ток, които да се изпратят в помощ на пострадалите.

Всички, които са свързани с ГЕРБ, да го организират. Това заяви извънреден брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

„Благодарение на колегите, беше приет закон, с който да се закупят два реактора IP1000, една от най-добрите технологии, за да сме построили съответната енергийна нова мощност. Ние сме по-напред от полския проект“, изтъкна Борисов.

„Ако има санкции към ядрената енергетика към Русия, ние сме да ги подкрепим. И едновременно с това – ново строителство. Това е позицията на ГЕРБ, така работи ГЕРБ“, подчерта той.

По думите на Борисов страната ни е по-напред от полския проект. „Можем да ползваме незабавно междуправителствено споразумение със САЩ, както направиха Полша, за да се определи начина за финансиране.

„Техните остри декларации и шумни тупаници на тупани пред президентството не носят нищо. Искам да ги питам: Искат ли и ние да отидем там и аз да вдигна юмрук от другата страна, както те направиха?

2 години нищо, 2 години ДБ и ПП управляваха – нищо! За 2 години къде ни вкарахте, освен в криза“, отсече той.

„Виновниците не са в президентството, виновниците са пред президентството. Ако бяхме направили евроатлантическо правителство, това щяхме да сме го направили.

Нямаше да има нито една тема. Ще идат един час там и какво – Радев ще им каже: Защо не направихте правителство, бъзльовци? Когато ние издигахме кандидати срещу Радев, да не стане президент, те отидоха и го подкрепиха“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Кой мисли за истинска диверсификация, не само на доставки? Още 2012 г. ние сме дали концесия на „Тотал“ и ОМВ, тогава много се смееха. Две години нищо не работеха, турците обявиха огромно находище, а румънците вече го черпят.

Говорим за стотици милиарди кубически метра газ на няколко километра от Варна, с най-добрата газопреносна мрежа, която сме изградили.

Ние имаме собствена газ и няма да сме зависими от никакви танкери“, коментира още той.

„Истински се надявам партията на промяната в един момент да не се превърне в „Да, България“. Те не искат да поемат отговорност, да има правителство. Те искат някой да тричат, да се разходят за един час и да кажат „У-у-у“.

Никой не е мечтал в България да има такава еднолична власт. Затова политическите партии трябваше да направят кабинет. Що не искахте? Сега щеше да е друг човек на Съвета.

Пак няма да има правителство, няма да има и след местните избори. Остава ни да се молим на Господ Радев да управлява разумно. Няма никакви механизми в момента срещу него. Каквото иска – това ще направи. Той си има друго разбиране, праволинеен е.

Цял ден търсите реакцията на ГЕРБ. Нашата реакция беше на президентските избори с кандидат. Какво сте се възбудили, от кое? Какво ново е казал президентът в Брюксел? Какво ви превъзбуди толкова, че искате реакция?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Готови сме да направим коалиция с четирите евроатлантически партии. Ако влезе и „Български възход“, стават 5. Тук въпросът е чисто евроатлантически“, заяви Борисов, припомняйки важните гласувания в парламента.

„Ако ние всички не се вразумим, а ходим да клечим пред президентството, нищо няма да се промени. Ако не искаме да има правителство, няма да идем да клечим пред президентството.

След местните избори ще има още по-голямо разделение, в общинските съвети ще е същото положение. Много малки партийки ще накланят везните в една или друга полза. И тогава ще стават най-големите далавери, защото няма да има отговорен.

Това ще е пагубно за общините. Тогава освен държавата ще съсипем и общините“, предупреди той.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук