Болницата във Велинград натрупа 1 млн.лв.дългове

0
1140

Над 1 млн.лв. задължения е натрупала общинската болница във Велинград и затова предстои на извънредна сесия на местния ситипарламент да се решава как да се излиза от кризата. Най-приемливият вариант е да се изтегли кредит от 1 млн.лв., за да се покрият недоборите и да започне здравното заведение да работи нормално, обясни директорът на общинската лечебница д-р Жеко Чешмеджиев.

По негова информация били сключени някои неизгодни договори, но сред тях не е този с частното дружество „ Вели Медикус“, който изтича на 29 май тази година. Шефът на здравното заведение отрече и да има натрупани задължения към въпросното дружество в размер на 1 260 000 лв. Общинската болница в курортния град не се е издължила на над 10 фирми, които са искали запор на сметките на здравното заведение. Не са заплащани задължения към доставчици на храни, медикаменти, дори  към електроразпределителното дружество.

Заплатите на медицинския персонал поне се изплащат редовно, твърдят от ръководството, което е подготвило оздравителен план за спасяване на лечебното заведение.

Преди 3 години общинската болница във Велинград бе обновена с пари по Оперативна програма „ Регионално развитие“, като проектът бе на стойност над 3 ,5 млн.лв. По него беше закупено съвременно медицинско оборудване за ранна диагностика и по-добро обслужване на пациентите, а част от болничните помещения бяха ремонтирани./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук