Бомба! Никола Филчев разобличи Калпакчиев и обясни как е взето решението за Полфрийман

0
222

Ако не беше Борисов, Цветанов щеше да мести гирички в някой физкултурен салон, смята бившият главен прокурор

Бившият главен прокурор защити кандидатурата на Иван Гешев за поста

По думите на Филчев връзката с БХК е била повод Калпакчиев да вземе решението за австралиеца.

Решението за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман е необосновано и е взето от незаконен състав. Така бившият главен прокурор Никола Филчев коментира предсрочното освобождаване на австралиеца по БНТ.

“Хората негодуват по две причини. Това решение е поставено от незаконен състав, който е предубеден, заинтересован от изхода на делото. И второ – защото по своето съдържание решението противоречи на закона”, каза той.

Филчев посочи, че съдия Калин Калпакчиев е бил отличен като “Човек на годината” от Български хелзински комитет.

“Убиецът Джок Полфрийман също бе номиниран за човек на годината на БХК”, допълни събеседникът на медията.

Бившият главен прокурор смята, че изводът, че Джок Полфрийман се е поправил, е “необоснован”.

“Знам какво е съдия. Знам какво уважение дължим на съдията. Знам разликата между прокурора и съдията. Прокурорът иска, съдията дава. Но в същото време знам, че съдията трябва да спазва закона”, допълни Филчев.

Той обвърза недоволството срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор с “клеветническата кампания” спрямо самия него.

Никола Филчев даде положителна оценка за мандата на Сотир Цацаров.

“Смятам, че той работи успешно през този мандат. Отличен юрист. С познаване на законодателството. Отстояваше интересите на закона. Ще остави едно име на отговорен човек в историята на прокуратурата.”

“Ако не беше Борисов, Цветанов щеше да мести сега гиричките в някой физкултурен салон. Иначе Цветанов се разви и израсна, създал е център за евроатлантически анализи, а някои смятат, че е по-добре да направи физкултурен център”, коментира Филчев проекта на Цветанов.

“На Цветанов хората няма да му простят това, че докато беше вътрешен министър ставаше и по телевизията сочеше сутрин с пръст кой е престъпник, кой какво е направил. Той е съсипал съдбите на много хора – и имуществото им унищожено и т.н., а това не се забравя, добави той./Дарик нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук