Бомба от сега! Качулатите арестуваха много известна българска ТВ Звезда! Влачат с белезници самия

0
1989

Апелативният специализиран наказателен съд наложи окончателно постоянен арест на бившия участник в „Сървайвър“ Марчо Марков, който неотдавна беше задържан рекет

Решението е окончателно и той беше задържан с белезници в съдебна зала,  съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

На 21 ноември Марко бе обвинен за участие в организирана престъпна група за изнудване, действала в Перник и Кюстендил, след като бе задържан при акция на ГДБОП.

Два дни по-късно първата съдебна инстанция му наложи домашен арест, като се аргументира с „по-ниския интензитет на престъпна дейност в групата“ и чистото му съдебно минало. Същата мярка за неотклонение с идентични мотиви бе наложена и на друг член на бандата – Кирил Петков.

Останалите трима бяха задържани.

Спецпрокуратура протестира определението на съда по отношение на Марков. На делото на втора инстанция тя поддържа протеста с мотивите, че той е бил в наказателната бригада на групата и приближен до нейния ръководител, че има опасност да въздейства върху свидетели и срещу него има още три висящи наказателни дела.

сн. бТВ

Марков е сред обвиняемите по делото срещу групата на Божидар Кузманов  – Божо Кравата за стрелбата срещу Димитър Желязков-Очите в „Слънчев бряг“, което на 8 ноември 2017 г. бе внесено с обвинителен акт в Специализирания наказателен съд.
Той е обвиняем и по други две дела, с внесени в съда обвинителни актове.

От прокуратурата отхвърлиха молбите за промяна на мярката за неотклонение на тримата задържани от първата инстанция. Петков единствен от участниците остава под домашен арест, след като мярката му не бе обжалвана и протестирана.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук