Борислав Гуцанов бил шамаросан публично на центъра във Варна, криел за унижението

0
249

Борислав Гуцанов е бил публично шамаросан на гости в частна къща във Варна на 22 декември миналата година, разказват в детайли свидетели на случката.

Драмата се е разиграла пред очите на почти целия варненски елит и то само броени дни преди Коледа. Случката е публична тайна във Варна, а самият Гуцанов всячески се опитва да я прикрие и да спре клюките по темата.

Според запознати с делата на Гуцанов, общинският съветник и дългогодишен председател на БСП в града сам не искал да освети причините за побоя, тъй като именно той бил сериозно виновен за него.

По думите на източника ни, Гуцанов бил завлякъл неподходящи хора със сериозна сума пари, от калибъра на 300 000, като вместо да свърши обещаната от него работа, по стар български обичай той се покрил без дори от части да изпълни обещанието си. А парите – “забравил” да върне.

Сред свидетелите на побоя били цяла камара видни варненски персони, но никой не се застъпил за Гуцанов. Унижението било толкова голямо, че в един момент общинският съветник бил накаран да коленичи и да моли за прошка.

Източниците ни твърдят, че главни „наказатели“ на Гуцанов били виден варненски бизнесмен с къща на женевското езеро, както и друга известна фигура, станал медийно популярен след като преди няколко години службите нахлуха в имението му в близост до София.

Борислав Гуцанов може да се похвали с интересна биография. Той бе арестуван шумно през март 2010 година от МВР по обвинения за присвояване на средства чрез сключване на неизгодни договори. Това обаче не е първият му арест по обвинения за присвояване на средства.

През 1999 г. той е задържан заедно с шефа на варненския клон на „Елитбанк“ Пламен Георгиев по обвинение за присвояване на 9 млн. лв.(неденоминирани)

Парите са част от няколко необезпечени кредита, отпуснати на морската фирма „Бляк сий шипинг“, на която Гуцанов е бивш изпълнителен директор.

Според обвиненията Борислав Гуцанов, като съучредител на „Елитбанк“ съдействал за получаването на кредита.

След ареста „Бляк сий шипинг” се дистанцира от Гуцанов с обяснението, че той е бил освободен от борда на директорите на фирмата още през 1997 г. заради некадърност.

Гуцанов прекарва девет месеца в ареста, след което е освободен.

Към днешна дата делата на Гуцанов не са приключили и са висящи в прокуратурата.

Afera.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук