Борисов: Ако хората искат ГЕРБ да надгради направеното, да го изразят на вота! С ДПС и ДОСТ коалиция не правя!

0
1481

Ако хората искат ГЕРБ да надгради направеното могат да го изразят на вота, ако не – БСП и ДПС чакат на вратата. Това каза пред bTV Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и водач на листата на партията в 16-ти МИР Пловдив град и в 25-ти София град.

 

„Нито се натискаме, нето доброволно сдаваме властта. За нас, за разлика от нашите колеги, защото днес разбрах, че г-жа Нинова е казала, че демокрацията е отнела много неща на БСП, управлението се дава от хората. Това е демокрацията“, коментира Борисов.

 

По думите му е много трудно да се управлява държавата. „Никой не се натиска, ние просто предлагаме това, което можем да направим“, каза Борисов.

 

На въпрос дали ще има положителна вътрешнопартийна промяна в ГЕРБ и дали ще предложи Томислав Дончев за министър-председател, Борисов заяви: „Не. Все още си има министър-председател. След третия мандат, тогава ще правим промени“, каза той. „Затова е важно да бъдем първи убедително, за да можем да седнем и да направим стабилно правителство“, каза още Бойко Борисов.

 

„Ние го нямахме това стабилно управление в този му вид. При нас е ясно. Гордея се, че имам толкова силен, разнороден, различни хора по манталитет и знания и умения и в момента той действа като един механизъм“, коментира Борисов.

 

Той изрази надежда скоро ГЕРБ да е партия, която да може да подкрепи друг освен него за премиер.

 

Разговорите с Турция трябва да се провеждат дипломатично, внимателно и добросъседски, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

На въпрос как ще реагира, ако турският външен министър идва в България във връзка с референдума в Турция, Борисов заяви, че ще реагира, както досега. Той посочи, че ще му каже, че няма работа по тези теми в България. „Имаме една уговорка и тя е границата да се пази взаимно от двете държави, да нямаме мигрантски натиск, Балканския път обикаля България“, каза Борисов и заяви, че тази договорка работи. Според него решението на казуса е българските партии да станат толкова силни, да имат диалог по темата и да са обединими, тъй като съединението да прави силата, че българските мюсюлмани да се влеят в техните редици, както става в ГЕРБ.

 

„С ДПС и ДОСТ коалиция не правя. Не съм правил, няма да правя. Ясно и точно. Когато попитат г-жа Нинова тя не знам какви есемеси пише, но казва, че щяла да пита нейния електорат. Моят електорат съм го попитал, всяка вечер в залите, които отивам. Да кажат те, колко пъти тя увърта за ДПС, че щяла да пита, какво щели да ѝ кажат, как нейните симпатизанти ще кажат как ще стане коалиция. Кой ще е екип, кой ще са министрите“, коментира Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук