Борисов: Вицепремиерът на Турция не дойде, защото му отказах среща

0
597

Борисов: Вицепремиерът на Турция не дойде, защото му отказах среща

Има опити от страна на Турция за намеса във вътрешната политика на България. Признанието направи премиерът Бойко Борисов в първия си коментар за кризата в ДПС. Министър- председателят обаче уточни, че заплаха за националната сигурност няма.

„Само за няколко дни се разрази буря. Много маски паднаха. Действително има интерес към нашата вътрешна политика. Има интерес от страна на Турция да се влияе”, заяви Борисов и добави:  „Съвестта ми е чиста, защото на турския премиер Ахмед Давутоглу  му казах всичко. Достатъчно твърдо съм им казал, че не съм съгласен с това, което правят”.

 

Премиерът коментира и факта, че Лютви Местан прекара няколко часа в турското посолство, за да гарантира сигурността си. „Познавам много депутати от много партии, които са прекарвали много време в много посолства”, заяви Борисов и призна:  „Не съм говорил с него. Той има охрана от НСО, която е не по-малка от моята. Не знам от какво се притеснява”.

 

 

А на въпрос в какво се изразяват опитите на Турция за влияние в България, Борисов отговори: „Те са очевидни. Веднъж посланик с всичките му генерални консули тръгне в една партия да се дават оценки и да се обяснява колко е важен един или друг лидер, това е повече от очевидно”.

 

 

„И вицепремиерът и външният министър на Турция, които трябваше да дойдат в събота, не дойдоха, защото аз им отказах среща с мен и им казах, че България е свободна държава, на частно посещение всеки може да дойде, но това би било много лош знак и би се разчело лошо от правителството и българите като цяло“, каза още  премиерът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук