Борисов в Тел Авив: България се гордее със спасяването на българските евреи (СНИМКИ)

0
11037

„Спасяването на българските евреи е безпрецедентен факт в световната история – нито един евреин от България не е изпратен в лагерите на смъртта. Ние се гордеем с този факт“. 

Това заяви в Тел Авив министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис, информираха от МС.

През 2018 г. се отбелязва 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи.

И днес България продължава да се бори срещу всякакви прояви на нетолерантност, ксенофобия и реч на омразата, подчерта Борисов. Това става и в условията на интензивен миграционен натиск към страната, каза Борисов.Изображение 361738

Премиерът изтъкна, че българското правителство следи внимателно проблемите, свързани с расизма, расовата дискриминация и нетърпимостта.

Бойко Борисов разказа на Дейвид Харис ангажиментите на България като ротационен председател на Съвета на ЕС през първата половина на тази година. Българският премиер изтъкна, че ключовата дума за диалог, която е използвана, е мир.

Двамата обсъдиха също двустранните отношения и приноса на България за стабилизация и устойчиво развитие на Балканите.Изображение 361736

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук