Борисов: Държавата е на последни издихания заради ПП, идва бурята, която ще занули всичко ВИДЕО

0
291

В момента единствено генерират приходи Балкански поток и централите от времето на Живков, каза лидерът на ГЕРБ

Спомням си заглавията и лозунгите, че ще има 4 пъти по-евтин газ. Тогава народът викаше „ашколсун“. А то какво стана?! 10 пъти по-скъп. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Димитровград, в завода „Неохим“, който спря работа заради високите цени на газа.

„Тези искат да ни направят клиент, те затова са пратени. Само, че клиентът трябва да има пари, за да си плати. Нали така, ограбиха и ДДС-то? Какво стана с дървата за огрев? 300 лв. кубикът! Ние, колкото и да се мразим с Радев, той не го заслужава това. Никога не съм лъгал българите. Аз не знам как се управлява държава на дотация“, каза Борисов.

„Аз не знам и няма специалист в света, който да каже как работи такъв модел, в който трябва да дотираш нафтата, бензина, газа, тока, водата. Дърва – няма, земеделие… Такъв модел на управление няма. Но перфектната буря ще дойде догодина. Перфектната буря, която ще занули докрай. Последни издихания има държавата да може нещо да се спре. КЕВР дава 60% отгоре на цената на газа, а в същото време 800 млн. нов кредит, за да дотират газа. Кой ще върне и този кредит“, посочи Борисов.

„С една дума – даваш 800 млн. да купят нещо, което е с 30% по-скъпо от тавана. С кое ще върнеш кредита, а кредитът е на данъкоплатците. 800 млн. е два пъти колкото магистрала „Марица“ или все едно две Марици дадоха. Те половин година ни обясняваха, че не се строиха, а защо не ни показаха как се строи“, каза още Борисов.

В момента единствено генерират приходи Балкански поток и централите от времето на Живков, отчете той. И допълни, че контрабандното жито от Украйна, бие родния сектор.

„Виновникът е навън, той иска да ни направи територия“, отсече Бойко Борисов.

„Гърците и турците си правят печалби на гърба на българската индустрия. Това ви донесе промяната – смърт на индустрията! 800 млн. кредит, как ще го върнат при тези цени? Може ли нещо на 290 лв. таван, да го купиш на 321 и да си върнеш кредита?“, продължи Борисов.

Кметът на Стара Загора заяви, че токът на общината, е два пъти по-скъп от миналата година.

„Това е решение на независимия регулатор, чиито председател, е бившият депутат от „Да, България“ Иван Иванов. Целта е да изсмукват парите от населението и да ги изнасят навън. И, когато мили българи, се осъзнаете… няма да изчезнем. Сега дойдоха новите комунисти. Знаете ли колко трябва да е дотацията на Топлофикация-София по тези цени? 300 млн. на месец, за пет месеца 1,5 млрд. пари, които ги няма. Правете сметката, нали сте учили аритметика. От вашите пари“, каза Бойко Борисов.

Кирил Петков го пенсионираха за 6 месеца, та партиите не го искаха за премиер, отсече Борисов.

„В момента, в който хората ни изберат, ще създада такъв екип, 12 години държах цената на тока на 80 лв., газа беше 36“, припомни той.

„Къде има такъв въглищен басейн като Марица, след като Германия и Австрия отвориха. Още един реактор ще сложа и ще ви направя на 80 лв тока и за бизнеса на 150-200. Връщаме на 85-90 лева тока, това е“, каза Борисов.

И добави: „Реализираме огромни печалби за Газпром Кирил Петков и Асен Василев през посредниците вместо да го продадат на 260 лв без посредник, печелят 320 лева“.

„Приказките за цяла Европа ги забравяйте, защо цяла Европа няма машинно гласуване. Ние произвеждаме ток и транспортираме газ. Ако сега дадеш евтин тор на земеделието и им сложиш таван, няма да има проблеми с житото и царевиците. Вместо да слагате батерии за 2 млрд. дето не знаете какво ще ги правите после“, уточни лидерът на ГЕРБ.

„На упрек, че въпросният план за устойчивост, бе разработен по време направителството на ГЕРБ, Борисов отвърна: „Да, но нямаше да 2024 г., а щеше да е 2030-2040 г. Щеше да свърши войната… водород, зелени енергии. Разбираме ви, 12 години съм го правил – тогава в цяла Европа имаше финансово-икономическа криза. В цяла Европа имаше миграционна криза – тук усетихте ли я“, каза той.

Относно това, че договорът с Газпром изтича тази година, Борисов заяви: „Ако беше моето управление, до 31 декември щеше да работи индустрията, през това време щеше да се подпише дългосрочен договор за втечнен газ. Щях да се разбера с Ердоган. Щях и до САЩ да ида. Щом искат да сме начело в битката за Украйна, трябва да има и политически договор. Затова говорим за по-евтин газ“.

И добави: „Това обаче щях да го направя аз, понеже ми е скъп народът. Нито едно от нещата не е направено и нищо не е гарантирано сега освен високите цени. А аз си спомням по новините заглавията „4 пъти по-евтин газ“, а то стана десет пъти по-скъп“.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7

blitz.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук