Борисов неочаквано: Грешка бе, че подцених Радев! Заради това си изядохме шамарите ВИДЕО

0
92

Това, което Генчовска каза във всяка друга ситуация предизвиква падане на правителството, където и да е по света, отсече бившият премиер и лидер на ГЕРБ

Лидерът на партия ГЕРБ се пусна на живо от Добрич. Там той ще стяга редиците на партийния актив.

Насърбалите се в залата хора го посрещнаха с аплодисменти и бурно поискаха оставка на сегашното правителство на Кирил Петков.

Този хубав празник. Това са от най-хубавите празници, Лазаровден, Цветница, Великден. Да сте ни живи и здрави. И както майка – Бог да я прости, по Богу, правете каквото е правено. Господ си знае работата“, това каза пред насъбралия се актив на ГЕРБ председателят на партията Бойко Борисов.

„Видях Детелина, искам да ѝ кажа колко я обичам. Имаме памет за това, което тя правеше като кметица. Даже съм се облякъл като моя любим футболист и приятел, един ден в СВ-то ми ще пише, че съм играл със Светльо Петров. Само с добри чувства.

Томислав Дончев бе толкова артистичен, че ме помрачи като изява, но виждам настроение във вас. На Дани Митов ще кажа – няма значение. Ние само благодарихме на съда, че се придържа към закона.

Няма никакво значение, дали щяха да отсъдят в наша или чужда полза. Има значение за партията да направи ревизия на своите решения и действия. Да си дадем сметка къде сме грешили, ако искаме да вървим напред. Казвам ние, защото и хубавото и лошото, когато партията има лидер е редно да се пише на него“, това заяви Борисов по повод решението на съда, според което обявиха ареста му за незаконен.

„Беше време, когато ние кръщавахме операции на съдийски имена. Правехме прибързано закони, които дори напомням на тези които предлагат в момента, или съсипват спецпроавосъдие без да кажат какво ще се случи с делата, какво ще се промени, как ще работи системата. Ние също правехме големи глупости. 

Затова сега сме добра партия, защото сплавта между млади и стари, хора с опит са в една зала. Няма никакъв порок в това, че има и млади политици. Но няма по-лошо от тъп и упорито човек. Това е най-голямата щета“, категоричен бе Борисов.

„Добрич, ние сме прагматици хора, а вчера слушах какво говореха на учредяването на новата политическа партия. Този град като се започне от парковете, булевардите нямаше минаване. Аз му звъннах на кмета, не ми вдигна. Забрави времето когато правеше пътека до ГЕРБ и му давахме. Сега няма ненаправен булевард. А водата в Добрич над 80% изтичаше в тръбите. 115 милиона воден цикъл.

Над 50-60 милиона за саниране на блокове, паркове, стадиони, игрища – мога да изброявам един час, Спортни зали. И гледам вчера Асен Василев: „Казва обухме гумени ботуши, за ад изчистихме България“. За една година една плочка не сте сложили, кое изринахте? Пътуването ми беше ад.

Там където сме оставили фрезовано, за да асфалтираме, така си седи. Кирил Петков застрашавал живота на разузнавачите. Ми то по улиците ще се пребие човек. Вместо мантинели бели и червени лентички. А по-рано правиха по три репортажа на ден, заради Бонев, дали е точна фугата. Ако случайно видеха дупката се нареждаха камери и я снимат. Аз преброих до тук над 3000 дупки. Но репортажи няма.

Извинявайте. Медии на толерантност към живота на хората, И същите тези се опитват сега да ни пробутат, че видите ли 50% искали да платят, а после да ги рекетират за другите 50%. Питам медиите коя част от 50-те процента е законна и коя ще оставят и защо имаме МРРБ , след като парламента ще подписва“, заяви Борисов.

„В комисията по корупцията са Митов, Биков, Александров, Манов. Тоест идва отсечката за плащане и тези изключително вещи в строителството лица взимат една писалка и почват да проверяват фактури, взимат ядки от пътищата, ритат мантинелите, чегъртат боя, бутат канавките, ако го има. И чак тогава Дани Митов бърше очилата и почва да парафира.

След това адвокатската кантора на Василев и Лена отива при фирмата и казва, ако искаш останалите 50% знаеш как става. Като с машините. Това е в момента. Рекет. Не го казвам аз. Казват го от трибуната, от коалицията. Политически рекет, без значение дали те рекетират с автомат или Асен Василев. Все е рекет.

Коя е мафията в случая? Коя е мафията уважаеми медии, след като обвиняват в рекет правителството коя е мафията. Борците, каратистите, кой? Рекета си е рекет. От правителството към хората. Точка!“, отсече лидерът на ГЕРБ.

„Когато една партия се учредява с една песен – няма да падна на нивото, щото хората може да харесват. Представете си на наше мероприятие да пуснем такива песни. Медиите ще ни разсипат. Севда да се пусне на всички членове на ГЕРБ песента от техния конгрес.

Най-хубавото в този текст е, че пише „повече няма да се видим“. Това те мислят да ни направят.

Това, което Генчовска каза във всяка друга ситуация предизвиква падане на правителството, където и да е по света. Двойна, скрита външна политика спрямо националния интерес на България.

Вчера чух така наречения премиер да казва за Северна Македония, че и опозицията трябва да го подкрепи. Ние направихме договора за добросъседство, има пълнен консенсус при Радев между всички политически партии. Ние сме казали да се изпълни договора.

Съществената част са езика на омразата, учебниците и историческата комисия. От шефа на комисията разбрахме, че няма никакъв напредък, и от външния министър разбрахме, че няма напредък. премиерът каза, че има огромен напредък.

Какво пречи колегите от Скопие да ни пратят една флашка с новите учебници. Да ги разлистим. За да видим как разбират добросъседството, нашето общо бъдеще. Тогава ще кажем от ГЕРБ, че подкрепяме процеса. Но такива приказки и надежди, ние след ареста категорично им казваме, няма да подкрепим правителство, в което премиер е Кирил Петков.

Те трябва да се сринат до край. Иначе техните покровители ще ги съживят. Скандализирани сме от изявленията на външния министър. Партията няма да подкрепя правителство с Кирил Петков. Това е решение на изпълнителната комисия.

За военната им операция, която никаква операция не е, просто ако друг премиер си беше присвоил такива заслуги и беше наговорил такива неща, щеше да бъде размазан в медиите. Истински ви съчувствам как искат да изкарат, че… Те са в руската част.

Слушайте внимателно президента Радев. Грешка е, че го подценихме„, неочаквано призна Борисов и допълни:

„Той е много умен и праволинеен. И ние затова си изядохме шамарите. Аз имам основните вина. Аз го подцених.

Само преди две седмици им каза да не се гони Митрофанова, защото какво ще стане с моряците. Значи тогава е била в ход операцията между президентството и руската страна да се изведат нашите моряци. И понеже Киро е разбрал, че нещо става… Радев, който миналата година бе поканен на 9 май в Москва, си е запазил отношенията и е свършил работа. А Киро чул не дочул и пиарите му казали скачай напред.

За Каримански – това е подигравка от неговата коалиция. Чисто работна хипотеза. Ако Каримански няма моралните качества, не е почтен, той не може да е шеф и на бюджетната комисия. Финансовият министър се съди с шефа на бюджетната комисия.

Гюров не ставаше нарочно. Аз мисля, че им нашокаха репичката отвън, защото говори глупости как Радев не контролирал какво се случва в България.

Върла некомпетентност. България е член на европейския банков съюз, надзора става от Франкфурт, от ЕЦБ. Сиреч, когато Гюров говореше глупостите, той обвиняваше директно ЕЦБ.

Забравете за еврозоната, то и вече не покриваме критериите. Всичко замина за една година, каквито са ви пътищата, такива са финансите, такъв е и финансовият резерв.

Как Асен Василев ще внесе актуализацията на бюджета при Каримански. В същото време те се съдят. Тогава пак техните медии ще кажат, че от ГЕРБ зависи.

Те са на тинята на язовира. Кой ще им връща заемите? Добрич. От началото на годината са взели милиард и половина. А това са три месеца. Умножете по четири“, каза още Борисов. “Финансовите пазари показаха, че нямат никакво доверие в България”, допълни той.

Според Борисов кризите, през които преминава България, не се дължат на войната в Украйна. “Вярно, близо е, но да не би Сирия да е по-далеч”, коментира Борисов и попита „какво общо има войната в Украйна с цените на тока в България“.

Всички цени на горивата са вдигнати от миналия юли – много преди войната, припомни Борисов. “Руският петрол в момента е на изключително ниска цена. Пазарите се успокоиха” каза той и обясни, че “ най- адекватната реакция би била намаляване на ДДС от 20 на 9%, което ще изравни цените, докато премине кризата”.

„Ако ГЕРБ беше на власт нито едно от тези нещастие нямаше да се случат на Българите”, – заяви Бойко Борисов. – „Нинова и Слави знаят как направиха далаверата с машините. И ние ще ви докажем измамата. Затова Нинова усеща, че тази коалиция няма да я бъде.

Видя се, че Петков ги е лъгал. Рекет върху ИТН – „ще ви дадем пари, ама махнете Каримански“. Само кражбата ги задържа в момента. Убеден съм, че като ги гледате и ви е мъчно от тях. Те така се обиждат, че моите не могат да вземат реда. Ние не можем да ги обидим като хората“, шегува се Борисов.

“Ще ви докажем измамата”, обеща бившият премиер. По думите му партията е наела експерт от чужбина, който ще остане у нас 2 седмици.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/663380931558710

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук