Борисов оценява председателството като охранител, недоумява Атанасов

0
3978

Успехите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз е благодарение на българската администрация, която го изнесе.

Такава оценка за приключилото европредседателство постави бившият правосъден министър и настоящ председател на „Да, България“ Христо Иванов на пресконференция на „Демократична България“.

Той е убеден, че в България като цяло има огромен потенциал, но българската политическа класа го запушва и го свежда до нивото на своята компетенция и мащаби. Ако по време на Българското председателство България е отбелязала успехи, то това се дължи на хората в администрация.

„Демократична България“ подкрепя присъединяването на Македония към НАТО и Европейския съюз. Според него голямата картина за България е къде сме ние, когато се отвори ядрото на ЕС.

Христо Иванов изрази съжаление, че България няма трайна и качествена политика по отношение на енергетиката, отбраната, както и към присъединяването ни към Шенген и Еврозоната. В България няма гарант за нейното европейско развитие и големият въпрос, който стои пред „Демократична България“ е как страната ни да направи голям европейски скок.

Атанас Атанасов, председател на ДСБ оцени българското председателство като „завършило така, както е започнало“.

Оценката на българския министър, че не е загаснала нито една кола по време на него, буди смях„, изтъкна той.

Атанасов охарактеризира твърдението на Бойко Борисов като на човек, който е работил в охранителния бизнес. Той даде пример, че от „Демократична България“ вчера са оповестили документ, с който показват, че за около 1 млрд. лева от ОП „Транспортни услуги“ управляващите отказват да инвестират парите за северозапада.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук