Борисов превърна България в Срутище

0
55

Борисов и ГЕРБ превърнаха прекрасната ни Родина в Срутище!

 

ГЕРБ превърна България в държава срутище. Заради хаоса с ваксините, който управляващите сътвориха, и заради това, че здравната система посреща поредната вълна от COVID-19, умират хора… Преди дни Разложко се прости с три достойни българки – Магдалина Панкова беше бременна в петия месец и можеше да бъде спасена заедно с детето, което носеше в утробата си. Тя бе живата връзка с Разлог – част от групата „Разложки напеви”. Трагично си отиде Мария Додева, дългогодишна прекрасна учителка и участник в Самодейния разложки театър, а преди дни и учителката от Рила Тинка, която дори беше ваксинирана с „прословутата” „Астра Зенека”.

Влизаме в локдаун, който ще досрути поминъка на стотици хиляди хора, ще ги остави без работа, доходи и перспектива. Последни сме в Европа по ваксинация, въпреки че платихме половин милиард лева за ваксини, които не идват. Заложихме на куция кон „Астра Зенека” заради корупционни и лобистки интереси в ГЕРБ, а европейски държави вече ваксинират своите  граждани с ефективната руска ваксина „Спутник V”.

Срутището стана наше всекидневие… Пътят край Своге, който взе 20 невинни жертви, преди ден отново се срути, след като само преди месец беше затворен от огромна скална маса върху паднала върху живописното Искърско дефиле. Местните хора за пореден път останаха без връзка с цивилизацията. Броени дни преди това заради дъжд се срути най-голямата гордост на Бойко Борисов — столичното метро. Цели два пъти!

Малко по-рано се срути току-що откритата лично от премиера подпорна стена край Рилския манастир, за която бяха потрошени шест милиона лева народна пара. Отново кражбата и липсата на държава позволиха стотиците незаконни сметища. Едно от тях подпали ключов участък от АМ „Струма” и държавата похарчи милиони за ремонта й. Отговорни както винаги – няма! Същата любима магистрала на властта, на която се режат ленти по на километър, днес стои непочистена, заледена. И докато магистралите се превръщат в убийци, тротоарите на Банкя се ремонтират заради Падишаха – бавно, тържествено, по тоталитарному.

През миналата зима безводие мъчеше Перник и половин България, защото кметове от ГЕРБ с лека ръка пилееха и продаваха националния воден ресурс на частни фирми. А през тази година язовирите започнаха да преливат. Пак от алчност и заради липсата на национална водна стратегия, пък и заради нароилите се частни ВЕЦ-ове.

Пример е и Варна, където обекти се откриват с помпозно рязане на лента, а след няколко дни вече са пропаднали, напукани или отново за ремонт… Подобно беше и с ремонтите на столичните булеварди и ул. „Граф Игнатиев” – забавени срокове, плочки за баня на площада, неравности, опасни ограждения тип „перки от акула” по тротоарите, тежък кич за милиони.

Наводненията в Бисер и Мизия за ГЕРБ са стара история – и там хора си отидоха, водната стихия остави други без дом, а всички заедно чакат компенсации от държавата, която ги забрави… Срутището в нашата „стабилна” герберска България е и в други сфери — похарчени са 2 милиарда лева за електронно правителство, без да има такова, Търговският регистър изчезна за седмици, а хакер с жълто около устата проби данните на НАП и източи информацията на 5 милиона български граждани. По подобен начин се срутиха и регистрите за детски градини в София, и електронните винетки… Срутиха се цели отрасли в индустрията, земеделието и животновъдството — предимно заради управленско безхаберие и слугуване на чужди и корпоративни интереси.

На всички тези вече системни проблеми властта има един отговор – популизъм и предизборен PR от прозореца на джипката. Но така държава не се управлява! Борисов предизборно безконтролно харчи пари за „наши” фирми, докато народът ни продължава да е най-бедният и най-болният в Европа, да яде вредни храни, да диша мръсен въздух, да пътува и загива по опасни пътища, а в джоба му да бъркат безскрупулни властимащи и чужди корпорации, за да пълнят с пачки и златни кюлчета нощните шкафчета и офшорните сметки на управниците от ГЕРБ.

Време е на 4 април Заедно да си върнем държавата, свободата и дружбата с братска Русия!

За бога, братя, ГЛАСУВАЙТЕ!

 

Проф. Светлана Шаренкова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук