Борисов предупреди коалицията за Изборния кодекс

0
1244

Започва да ми омръзва ГЕРБ да поема цялата тежест за всяко решение, от ПФ да си защитят пред обществото задължителното гласуване. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти във връзка с ИК, съобщава „Фокус“.

 

Във връзка с предстоящата среща на премиера с парламентарните групи утре Борисов каза: „Целта на срещата и ще настоявам да бъде публична, смисъл да се протоколира това, което се говори, защото почва да ми омръзва и на мен, ГЕРБ да поема цялата тежест за всяко едно решение„.

 

По думите му, предложенията на Патриотичния фронт са били много ясно формулирани и те са искали от ГЕРБ да ги подкрепят.

 

„Това, което знам от колегата Цветанов – на срещите между коалиционните партньори и партиите, които подкрепят правителство, че всички са ги подкрепили. Въпреки, че те са болшинството изцяло срещу моето разбиране, ние като отговорна партия за стабилността и коалицията ги подкрепихме. Нека да бъдат така добри да си излязат и да си ги защитят пред обществото. Винаги съм казвал, че задължителното гласуване, аз съм против него“, посочи Борисов.

 

Не желая да се обяснявам за неща, които съм подкрепил, каза още премиерът. „На мен ми омръзна, ако това не станело, АБВ щели да напуснат. Ако това не станело реформаторите напускат, ако другото не станело патриотите напускат. И аз утре ще им кажа, че не виждам, докога ще мога да понеса за всяко нещо, което те предлагат и ние подкрепим в същото време след това да остава само ГЕРБ да се обяснява„, каза премиерът.

www.standartnews.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук