Борисов призна заради какво е пренебрегнал новината за развода на Слави с ПП и заговори за оставка на властта

0
216

Няма сега да учим някой и да съсипваме държавата, защото бил по-красив, видите ли. Което също е съмнително, коментира той кабинета „Петков“

Щом това си избирате на това трябва и да се надявате. Върти ми се из главата за 4  магистрали и 3 моста. От ковида може да съм пропуснал петата. Къде са парите за тези инфраструктурни проекти? Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти във Велико Търново.

„Уважаеми медии, питайте. Година и половина вече ни няма. Едно крилато изказване, че на година от спестените от кражби, забележете, ще се правят по четири магистрали. Защо така услужливо вие забравяте да питате?“, попита Борисов.

„Няма сега да учим някой и да съсипваме държавата, защото бил по-красив, видите ли. Което също е съмнително“, заяви Борисов.

„2012 г.,, уважаеми медии, петролът на борсите е 125 долара, бензинът при лошия Бойко е 2,75. Към днешна дата петролът е 120 долара – с 5 долара по-евтин. ДДС е същото, акцизът е същото, бензинджиите са същите, бензиностанциите са същите – 3,50“, посочи той.

„Защо грабите българите, бе? Защо грабите българите?“, избухна Борисов.

„Оня ден играех футбол и нещо много важно Севда да ми каже, че чак спрях. Че министрите на ИТН си изтеглят министрите. Това не ми се стори толкова важно, че да си спра заниманията“, сподели Борисов. „Следобед седнах все пак да видя какво се случва, то па за мой късмет – спря токът“, добави той.

По думите му, цената на газа е нараснала 9 пъти: „“Между двата кабинета разликата е 9 пъти на основен продукт на индустрията“.

„Доживях да видя и това – посещение на немски канцлер, 7-а новина“, разкритикува той някои медии.

Бившият премиер коментира и строителството на тунела под Шипка: „20 пъти чух, ще го строим, няма да го строим. Накрая решиха да о строят – той пък министърът си отиде. Аз от моя опит знам, че един кмет не дойде ли да иска пари, той не е кмет. Един министър не дойде ли да иска повече пари от бюджета, не е министър“.

„Президентът Алиев изпрати тук най-скъпите си същества – жена си и дъщеря си, за да направят договора за Трапезица. Когато отидох в Азербайджан, Алиев ми беше шофьор, той ме возеше. И не го подценявам. Каза ми: „Щом ти возиш Юнкер, Камерън, Туск, Таяни, и аз ще возя“, сподели бившият премиер.

„Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството“, каза още Борисов, а в същото време в залата се чуваха скандирания „Избори“ и „Оставка“. На това Борисов се пошегува: „Ще ви сложа катинар на устата, защото така ме разсейвате“.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук