Борисов разпореди на областния управител на Бургас да спре решението за „Силистар“

0
13118

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков да предприеме всички законови мерки, за да спре изпълнението на решението на Общинския съвет-Царево във връзка с казуса „Силистар“.

Областният управител ще упражни своите правомощия за контрол по законосъобразност на решението след постъпване на протокола от заседанието в Областна администрация.

Ще бъде преценена възможността за връщане или оспорване пред съда на решението. Разглежда се и алтернативата да бъде сигнализирана Окръжна прокуратура.

Припомняме, че в петък (24 август) вечерта от ПП ГЕРБ информираха, че премиерът Бойко Борисов в качеството си на политически лидер на ГЕРБ, е наредил на кметана Царево Георги Лапчев да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет – Царево по казуса „Силистар“.

В петък през деня по време на извънредно заседание на общинския съвет в Царево бе приета от общинските съветници от ГЕРБ докладна на Лапчев, според която може да се разреши строителство в защитена зона „Силистар“. Информацията бе отречена от Лапчев.

Припомняме, че кметът на Царево определи като „безпрецедентна поредица от фалшиви новини и аз съм тук, за да опровергая всяка една от тях. Първо, не съм подписвал никаква заповед за одобряване на ПУП. Това е лъжа. Ако има такава заповед, то нека някой да я извади и да ми я покаже“.

Според него, приемането на предложението на инвеститора за ПУП е единственият начин, за да се реши дългогодишният казус с частната отсечкав общинския път, която всяко лято предизвиква проблеми с достъпа до плажа.

Лапчев отхвърля обвинения, че така се разрешава строителство в имота.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук