Борисов с новина: България отваря на 21 декември

0
84

България да отвори изцяло на 21 декември.

Това поиска премиерът Бойко Борисов, който е на инспекция със социалния министър Деница Сачева в хлебозавод в Добрич.

Двамата разговаряха с управата и работниците във фирмата, където им показват модерно техническо оборудване. Директорът благодари за мерките и казаха, че само зарази тях е успял да запази работните места и да не спират работата.

Борисов напомни, че се действа за мерките и до тук са дадени над 1 млрд. лева, а най-добрата антикризисна мярка е на 21 декември да се отвори всичко поетапно.

„Решението е или заедно се справяме, или фалит. Броят на оздравелите вече е много. Ваксините ги очакваме, който пожелае да се ваксинира доброволно, и продължава да работа. Няма как да не се работи и някой да плаща 80 на 0 заплатите и за всеки бизнес. Много е популистко, много е хубаво, но не може.

Ние продължаваме с мерките, няма да оставим бизнеса. На 14-и, ако цифрите са такива, ще отворим детските градини и яслите, но това е под условие.

На 21 декември пускаме и другото. Докторите се научиха, лекуват и това трябва да е мярката. Иначе финансовата криза ще е толкова голяма, ако се продължава така“, коментира още той. Собственикът на фирмата заяви, че ако не са били тези мерки, е трябвало да затвори завода.

Министър-председателят подчерта, че сега, докато върви пандемията, трябва да се подпомага бизнесът, а след това да се работи на пълни обороти. Оказа се, че собственик на хлебозавода е от Сирия, но дълги години живее и развива бизнеса си у нас. Борисов заяви, че България е единствената държава, която не е дала муниции за войната в Сирия и това е нашата политика.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук