Борисов: Ще се разберем с турския премиер

0
753

Аз мисля, че с турския премиер ще се разберем и затова му благодаря, че вицепремиерът и външният министър не дойдоха (бел. ред. – в България). Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов. Днес той откри 13-километров участък от Северната скоростна тангента при надлеза над „Ботевградско шосе“, предаде БГНЕС.

България в ЕС и НАТО е много по-лоялен техен член от много европейски държави, продължи Борисов. Абсолютни внушения са, че има някакъв спор чрез ДПС за отношенията с Русия и Турция. Искам и с двете държави да имаме приятелски отношения, подчерта той.

Аз съм си избрал, това ми е призванието да си защитавам България и мисля, че го правя по най-добрия начин. Надявам се Русия и Турция да се равняват по България и да се спре с тези конспиративни теории, че някой може да ни повлияе, обясни Борисов.

„Почти никога аз не благодаря на строителите. Тук благодаря на строителната камара и на всички фирми, които ме чуха и разбраха, че това трябваше да бъде факт към 31 декември. Това е поредният провален проект на Орешарски. Абсолютно провален. 220 милиона днес щяхме да върнем в Брюксел. Срещнах се със строителните компании и им казах: „Съберете всички камиони багери и трактори. Каквото трябва съберете и ги вкарайте на обекта“, посочи Борисов. По думите му е имало дни, в които на обекта са работили по 2 400 машини. „Бях им казал, не се ли справим до 31 декември и върнем 220 милиона догодина с 220 милиона по-малко ще строите“, коментира още премиера по време на откриването на тангентата.

Сверената скоростна тангента обхваща отсечките между „Ботевградско шосе“ и булевард „Лазар Михайлов“ и от Околовръстния път до пътя за Требич. Общата дължина на тангентата е 16,54 км. Проектът е ЛОТ 70 от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. На откриването присъстваха още министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на транспорта Ивайло Московски, председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, столичния кмет Йорданка Фандъков и заместник-кмета по транспорта Любомир Христов.
Копирано от standartnews.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук