Ботьо Ботев: Екстрадицията на Димитър Желязков – Митьо Очите е една нормална процедура (ВИДЕО)

0
4102

Престоят му в Турция вероятно е бил използван за събиране на информация. Това коментира пред Нова телевизия криминалистът Ботьо Ботев.

„Не е трайна, че Очите е свързан с една трансконтинентална организация, особено с Турция“, посочи той.

„Митьо беше едно обикновено момче, занимавал се с най-обикновени работи в младите си години“, коментира Ботев. Според него „издигането“ му в ъндърграунда станало, след като „влязъл в контакт с хора, на които бил полезен към онзи момент с онова влияние, което се изграждало по това време“.

Ботев припомни, че Димитър Желязков е започнал като организатор на цветарките по заведенията в Слънчев бряг. „Аз съм бил свидетел, когато той лично е влизал при различни управители и са го гонили“, каза той.

„Той е непредсказуем“, посочи Ботев по отношение на Желязков. „Прекалено много се говори за личността Желязков. Такива като него са много“, добави той.

Ботев коментира и атентата срещу Желязков, при който загина съпругата му. „Взривът, който стана, беше организиран за него, пряко за него. Имаше предшестващи обстоятелства“, каза криминалистът, който е разследвал инцидента.

„По едно стечение на обстоятелствата този, който е натиснал копчето, вероятно е сбъркал Очите с един от тези, които са били там. Това е един от най-тежките случаи в България“, посочи Ботев.

По думите му, Желязков „би трябвало да преосмисли много неща, свързани с дейността си. След оценка на всички събития дали той в това здравословно състояние може да продължи в този вид и в тая дейност, която се осъществява“.

  Ботев изтъкна още, че прекалено много се говори за самата екстрадиция, но в миналото има по-тежки престъпления от тези, за които сега е разследван Очите. „Трябва да има професионална памет от службите, които работят“, каза той и намекна, че в полезрението на службите са попадали и други интересни личности.

На въпрос дали Желязков е сътрудничил на службите той отговори: „Може би се е получавало обратното – че той е получавал информация от службите“. Въпреки това той беше категоричен, че над Очите не е имало полицейски чадър.

Blitz.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук