Братът на убитата Дани: Благой обожаваше детето, не е вярно, че сестра ми е имала друг мъж

0
2119

„Само не мога да разбера защо Благой е посегнал и на детето. Той толкова обичаше малката, направо умираше за нея. Какво му е станало, превъртял ли е, направо не мога да си го обясня. Какво му е направило това дете? И за сестра ми не го разбирам, ама за малката съвсем…” Това повтаря братът на убитата Дани Сапунджиева Илия Божев, цитиран от Марица.Бг.Той живее в Съединение заедно с баща им Тодор. Двамата са земеделски производители. Често се виждали с Дани. За последно тя завела малката Петя на гости в Съединение в неделя – часове преди фаталните изстрели.

„Двете бяха весели, всичко беше нормално. Малката ни сурвака, разбрахме се да ѝ купим голям подарък, даже ни каза до кой магазин иска да отидем”, разказа Илия. След тази среща Дани и Петя отишли и до Правище , където живее баба им по майчина линия Невена.

„Майка ни е в шок. Ние още не можем да осъзнаем какво се е случило, но като ги видим мъртви, сигурно ще е страшно”, споделя още братът. Категоричен е, че Благой трябва да бъде погребан отделно от Дани и Петя. „Той ги е убил като кучета – няма как да допуснем да бъде с тях на гробищата. Майка взе решение да ги погребем на друго място – в Коматево”, добави Илия.

Майката Бонка Шилева живее от години в Пловдив, тъй като с баща им са разделени.

Илия няма никакво обяснение за случилото си. „Не е вярно, че е имало друг мъж в живота на сестра ми – двамата се караха понякога, но нормално – като във всяко семейство. Не вярвам, че става дума за убийство от ревност. Не е истина и че са имали дългове, а напротив – те събираха пари да си купят апартамент“, твърди Илия Божев.

Потресен е, че никой от официалните власти не се обадил на близките на Дани и Петя, за да им съобщи трагичната новина. „Научих от интернет и направо не можах да повярвам. Обадих се на бащата на Благой, а той ми вика: „Ама ти не знаеш ли още?” Откъде да знам, нито от полицията ни се обадиха, нито никой”, доверява братът.

Той приема съболезнованията на съседи и отбива въпросите им за какво става дума. „Имало е нещо, ама не знам какво, дано да излезе”, казва братът, пазейки самообладание.

На къщата на ул. „Тракия” в Съединение, където Дани Петя са били само преди два дни, още няма некролог.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук