Британия се похвали с 60% спад на Ковид случаите

0
109

Британската програма за ваксинация COVID-19 започва да прекъсва връзката между инфекция и сериозно заболяване или смърт, показват последните резултати от текущо проучване на пандемията във Великобритания, съобщава АП.

Изследователи от Imperial College London установиха, че инфекциите с COVID-19 са намалели с около 60% през март, тъй като националните мерки за блокиране забавят разпространението на вируса.

Хората на 65 и повече години е най-малко вероятно да бъдат заразени, тъй като са се възползвали най-много от програмата за ваксинация, която първоначално се е фокусирала върху възрастни хора.

Проучването също така установи, че връзката между инфекциите и смъртните случаи се различава, „което предполага, че инфекциите може да са довели до по-малко хоспитализации и смъртни случаи от началото на широко разпространената ваксинация.“

Но изследователите също призоваха за предпазливост, като заявиха, че нивата на инфекция се изравняват в края на периода на изследване, тъй като правителството започва да облекчава националното заключване и децата се връщат в училище.

Следващата стъпка в премахването на третата национална блокада е насрочена за 12 април, когато ще бъде разрешено да се отворят несъществени магазини, заедно с фризьорски салони, фитнес зали и обслужване на открито в баровете и ресторантите.

Проучването на Imperial College провежда тестове с произволна извадка от хора в цяла Британия всеки месец. Последният кръг тестове е с над 140 000 души от 11 март до 30 март.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук