Брутална гавра със Стоичков! Камата бесен на цялата нация

0
1796

Очакваният с огромен интерес юбилей на Христо Стоичков типично по нашенски няма да премине без скандали и изцепки. Камата е обиден на цялата нация за това, че не се намериха дарители за статуята му, която трябваше да бъде издигната в дните около „50 години номер 8“ на стадион „Българска армия“.

Акцията за набирането на средствата тече от няколко месеца, а за осъществяването на проекта бяха нужни някакви си 60 хиляди лева! Те бяха необходими за изработването на 2-метровия монумент от скулптора Костадин Ненов. Идеята е на фен клуба на ЦСКА в Козлодуй и беше лансирана в началото на годината.

Въпреки, че проектът бе шумно рекламиран, часове преди юбилейния мач на Камата, на който ще се съберат футболни величия от цял свят, е срамно, че по сметката е събрана нищожна сума., която е около една четвърт от нужната, разкриват осведомени хора.

Така „Армията“ скоро няма да се окичи със скулптора на най-известния български футболист в света, поел към футболните висини именно от ЦСКА, още повече, че за това е нужно и позволение от общината. Заявка за поставянате на фигурата на Камата обаче въобще не е постъпвала.

„Както се казва – хубава работа, ама българска“, ядосани са най-верните привържениците на 31-кратния шампиона на България от сектор „Г“.

Всичко това неминуемо е обидило и самия Христо Стоичков, доверяват от обкръжението му. Камата лично одобри проекта на Ненов, дори веднъж го връща за поправка. Чепатият пловдивчанин побързал да се похвали пред някои от легендите, които утре от 20 ч. ще излязат на стадион „Васил Левски“, че сънародните му от България ще му издигнат статуя в знак на признателност за всичките му футболни постижения и успехи, прославили родината.

Легендарната осмица сега се чудел как да обяснява на Марадона, Хаджи, Малдини и останалите защо ги е излъгал./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук