Брутални убийства от ревност и кървави екзекуции на роднини белязаха 2015-а в Бургас

0
929

Общо 11 убийства са извършени през 2015 г. в Бургаска област. Извършителите на всяко едно са разкрити, а някои вече са с влезли в сила присъди. Голяма част от убийствата са след употреба на сериозно количество алкохол, съобщава „Флагман”.В някои от случаите жертвите са роднини, близки приятели и любовници на екзекутора си. Голяма част от убийците са криминално проявени, но вече излезажали присъдите си и реабилитирани в обществото.

Двойното убийство в Долно Езерово

В ранния следобед на 27 октомври мъртвопиянит Драгия Радневски нахлува в двора на къщата на ул. „Северна“ 14 в кв. „Долно езерово“ със заредена ловна пушка. 52-годишният автомонтьор застрелва от упор първо 46-годишната си любовница Иванка Стоянова, а след това и 67-годишната й майка Тонка Желева, докато двете съдят чесан.

Минути преди показното двойно убийство, Драгия се разминава на вратата със 7-годишната Ванеса, която е внучка на Иванка. Труповете на двете жени са намерени от 13-годишния Божидар – другото дете на убитата Иванка Стоянова.

Веднага след екзекуцията Драгия барикадира в къщата си, която се намира също в „Долно Езерово“. След пристигането на спецполицаите обаче, убиецът се предава.

Според дъщерята на жертвата около месец преди убийството разбеснелият се Драгия запалил колата на Иванка. Бил задържан за палежа, но после е освободен. Преди три години Радневски е имал друга връзка с жена, малтретирана по същия начин и заплашвана с убийство, ако го изостави. Жертвата на издевателствата му тогава обаче разполагала с подкрепата на двамата си братя и така избегнала смъртта. Многобройните му заплахи за саморазправа с беззащитната жена са регистрирани от МВР, от където са взели също мерки и е подписвал ограничителна заповед.

Пиянска свада между любовници окървави ж. к. „Лазур“

На 5-ти октомври, около 3:30 ч. сутринта Димитър Радев убива по изключително жесток и мъчителен начин своята любовница Наталия Стаматова след поредния тежък скандал помежду им. 53-годишният мъж разбива с юмруци главата на рускинята, вследствие на което тя получила масивен кръвоизлив в мозъка. Открита е мъртва на дивана в стаичката й в бл. 113, вх. В в ж. к. „Лазур“. По време на жестокото убийство и двамата са мътрвопияни – Наталия с рекордните 4 промила, а Димитър – с 3. Двамата били толкова пристрастени към алкохола, че често си купували спирт от аптеките и го пиели вместо водка, разкри адвокатът на убиеца.

Според разлседващите основният мотив за жестокото убийство е ревност. Димитър бил интимен приятел на Наталия от близо половин година, но през това време 56-годишната рускиня приютявала и други мъже в жилището си в ж. к. „Лазур“. Димитър ревнувал и често посягал на изгората си заради безкрайните й похождения. Във фаталната нощ двамата отново се скарали на тема мъже. Понеже били мъртвопияни, скандалът бързо прераснал в бой до смърт.

Шизофреник насече с брадва майка си и баща си в Горица

Вечерта на 22 май, около 20 ч., 33-годишният Величко Адамов-Сандо побеснява, след като разбира, че баща му Паиско подал жалба срещу него. Шизофреникът помислил, че родителите му искат да го пратят принудително на лечение в Центъра за психично здраве. Буквално изригва и връхлита в къщата на ул. „Младост“ в поморийското с. Горица, където живее с родителите си и със 7-годишния си син Красимир. Сандо напръсква цялото жилище с мухозол. Дядото извиква на внука си да бяга, а той се опитва да помогне на болната си съпруга Анета, прикована в инвалидна количка след инсулт. Величко иска да отрови майка си Анета, но в този момент се намесва бащата, който изкарва жената от къщата. Това обаче още повече вбесява Валентин, който грабва брадвата и с цялата си сила я стоварвава върху родителите си на улицата. Удря жестоко, така че майка му и баща му да не могат да викат. Всичко става пред очите на малкия Красимир.
Въпреки бруталното престъпление, Сандо ще отърве в затвора и делото изобщо няма да влезе в съда. Наказателното производство е прекратено в края на септември, тъй като Адамов не носи отговорност за действията си поради невменяемост. Убиецът имал тежка форма на шизофрения.

Разчлененият труп край Приморско и детето в куфара

На четвърти март местни жители се натъкват на зловеща находка в района край резиденция „Перла“ до Приморско. По време на разходката си хората виждат разчленен труп – без глава и крака. Направената в последствие експертиза показа, че наръфаното от чакали тяло е на рускинята Анна Леонтиева. 20 дни след находката край Приморско любители фотографи правят още по-зловещо откритие до Пасарел. Те намират луксозен куфар, който плува в р. Искър. В него е натикано голото телце на 5-годишния Никита Плотников. Момчето се оказва син на намерената по-рано край Приморско Анна. По кърпата, в която е увито тялото на мъртвия Никита, разследващите намират ДНК на Герман Костин – бивш офицер от руската армия, служил в горещи точки като Афганистан и Чечня.
Герман и Анна имат общи бизнес отношения. Двамата си изкарват прехраната от недвижими имоти в Никозия и България. В Кипър имат общи фирми и с настоящата съпруга на Костин – Весела Вачева. Една от версиите е, че рускинята е убита именно заради голяма сума пари, която двойката й дължи. Известно време преди убийството Никита и Анна обитават апартамент в Приморско, който е собственост именно на Костин.
Според съдебната експертиза малчуганът е удушен от час до не повече от два дни след смрътта на Анна Леонтиева. Според една от версиите детето е убито, защото е станало неволен свидетел на смъртта на майка си. Случаят тепърва ще се разплита, а делото срещу Герман Костин продължава през настоящата 2016 г.

Майстор разби с чук главата на възрастен мъж в апартамент на ул. „Гладстон“

На 2 април, около 14 ч., майсторът Тихомир Трифонов се скарва за дребна сума пари с 84-годишния Георги Петров в апартамента на дядото на ул. „Гладстон“ 10. Възрастният мъж наел 49-годишния бидинчанин да смени плочките в банята, както и да поправи част от дограмите в жилището. На фаталната дата дядо Георги отива да нагледа вече проточилите се ремонтни дейности и тогава майсторът му иска още пари. Осъжданият за измама Тихомир не издържа, вдига чука и го стоварва с острата му част върху главата на стареца. Дядо Георги веднага пада безжизнен на пода, но бруталният убиец продължава да го налага, докато главата му не става на пихтия. За да прикрие следите, Тихомир нарязва с троин до хирургическа точност тялото на шест отделни части. Той набутва останките в чували и почиства старателно с белина апартамента, в който извършил зловещата екзекуция. След това качва чувалите в багажника на „Форда“ си и ги заравя в горичка край Горно Езерово. Тихомир решава да избяга към родния си град Видин. Случайно е спрян за рутинна проверка по бул. „Тодор Александров“ в Бургас. Оказало се, че няма нито книжка, нито каквито и да е било редовни документи за автомобила. При претърсването на колата криминалистите виждат захвърления акт от КАТ и го питат къде е ходил. Така постепенно разнищват случая и принуждават Тихомир сам да ги откара в гористата местност и да посочи на кои места е разхвърлял чувалите.

Труп на издирван живтоновъд открит изпепелен до неузнаваемост край Банево

На 27 юни край Банево са открити изгорени човешки останки. Тялото е неознаваемо, защото убиецът запалил жертвата си с изгорели гуми, за да прикрие следите от престъплението. Разследващите веднага свързват останките с изчезналия преди повече от два месеца животновъд от Айтос Бехчет Ахмед. Фермерът отишъл в къшлата край Изворище, където Динко Вълчев отглеждал овце, за да закупи агнета. Между двамата обаче избухва скандал за цената. Динко удря няколко пъти Бехчет с метален кол по главата, след което със свой помощник затрупали тялото с гуми и го изгорили. Огънят обаче не успява да унищожи напълно вътрешностите на жертвата и той ги дава за храна на кучетата, за да прикрие следите. След това убиецът нарязава автомобила на айтозлията, предавайки металните части за скрап в различни пунктове. Допуска обаче сериозна грешка, оставяйки в района на къшлата двигателя на „Фолксвагена“.
В началото на декември обаче Бургаският окръжен съд освободи от ареста Динко Вълчев. Според мотивите на магистратите нямало достатъчо доказателства, че именно той е убил и послед изгорил животновъда, както и че открите останаки са точно на Бехчет Ахмед. Не е открито и оръжието на убийството.

Пиянски скандали със зловещ край

На 13-ти август, около 21:20 ч, бившият затворник Стоян Кусев наръгва с джобно ножче в корема Лъчезар Аврамов. Кървавото убийство става на кръстовището на поморийските ул. „Манастирска“ и „Панайот Волов“. Няколко минути преди това двамата се сбиват след скандал в близко заведение. Пияният ром съвсем случайно засича жертвата си до магазин, където Лъчезар отива, за да си купи цигари.
На 30 август, малко преди полунощ, Алдин Емилов наръгва в сърцето своя приятел Георги от Карнобат след скандал в сунгурларското с. Везенково. Ударът с ножа е само един, но в споследствие се оказва фатален за 32-годишния мъж.
В разгара на Трифон Зарезан, клошарят Димитър Стефанов размазва с дървен сап главата на своя събрат Асен Янков след спор за 200 гр ракия. Убийството става в изоставена постройка край Карнобат. Двамата мъже се скарват жестоко, тъй като с изкараните пари от върнато на вторични суровини желязо, вместо хляб Асен купил 0,5 л ракия, които обаче не споделил с убиеца си.
Късно вечерта на 7 юни в импровизиран катун до зеленчуковата борса край ж. к. „Славейков“ ромът Димитър Колев убива половинката си Руска. Осъжданият за кражби мъж обясни по-късно в съдебната зала, че бил пиян и затова посегнал към брадвата, за да защити племенника си, който изгората му опитала да удари. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук