БСП гласува историческа промяна за Корнелия Нинова и наследниците й!

0
1386

Всеки председател ще може да кара по максимум два мандата

Всеки председател на БСП ще може да бъде начело на партията максимум два мандата или общо осем години. Това решиха социалистите във втория ден на 49-ия си Конгрес, предаде Нова телевизия.

Освен това, лидерът ще бъде избиран от партията, а не Конгреса, както беше досега.

Очаква се червените да лишат старите си лица от депутатски места, като въведат мандатност и за тях. Народните представители ще могат да изкарват най-много три мандата в пленарна зала.

Промените предизвикват известно напрежение в редиците на червените.

Самата Нинова призна, че днес е много важен ден за БСП, а социалисти твърдят, че тя ще доведе докрай своята битка за промяна в партията.

Председателят на БСП ще се избира от цялата партия, това реши конгресът на червената пратия, който провежда второто си заседания в НДК. Председателят на социалистическата партия ще може да бъде избиран най-много за два последователни мандата.

„За“ това предложение гласуваха 483 делегати, 86 бяха „против“, 37 – „въздържали се“.
Това е единият революционен стълб в организационната реформа на соцлидера Корнелия Нинова, който се очакваше да предизвика бурни реакции на втория ден на 49-ия конгрес на БСП.

Най-големите противници на реформата „Нинова“ се оказаха от Софийската организация на БСП. 47 от 86-те делегати, които са гласували „против“, са от столичната БСП. От тях дойде и вчерашното предложение промените в устава да отпаднат от дневния ред на конгреса, което бе отхвърлено от залата. Срещу тази промяна в устава са били изказванията на проф.Захари Захариев, проф.Ваня Добрева.

hwww.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук