БСП Искър иска службите да подхванат Местан

0
829

БСП район Искър иска службите да подхванат действията на Лютви Местан, който бе изгонен от ДПС в края на декември. Това става ясно от тяхна декларация, разпространена в медиите. В нея се подкрепят тезите, изказани от почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Ето какво пише още в декларацията, приета на заседание на ИБ на РС на БСП Искър на 5 януари: 

„1. БСП район Искър настоява компетентните органи веднага да се заемат с действията на бившия лидер на ДПС в турското посолство и извън него, както и с дейността на всички вътрешни и външни фактори, работещи на територията на България за идеите и политиката на турския османизъм, имащи крайна цел реституция на турското робство в България и на Балканите.

2. Правителството на Четворната коалиция в лицето на Външно министерство да разгледа поведението и действията на посланика на Република Турция у нас. При доказателства за намеса във вътрешните работи на България и в политическия живот на страната, кабинетът да предприеме съответните мерки, включително и отзоваване на дипломата.

3. Българските власти да прекратят толерантното отношение на управляващите, както към опитите за създаване на екстремистка ислямска партия, така и към липсата на елементарен контрол срещу нахлуването на големи групи мъже без документи и с подчертано ислямско вероизповедание на територията на България, представящи се за бежанци покрай действително бягащите от войната хора.

4. Призоваваме ПГ на БСП да прочете декларация в парламента против гореспоменатите намерения и действия на турското правителство и неговите дипломатически мисии у нас, нарушаващи международното право.

www.standartnews.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук