БСП и ДПС с вот на недоверие заради здравеопазването

0
552

Вотът на недоверие към кабинета „Борисов 2“ ще бъде на тема здравеопазване. Това стана ясно след политически консултации между БСП и ДПС.

„Двете парламентарни групи взехме решение за темата на вота – това ще е сферата на здравеопазването. Искам да предпазя българските граждани от представата, че това е вот заради скандала с ваксините. Заедно с ДПС още през декември сме внесли питане по този въпрос. Настояваме утре да дойде министърът и да отговори. С оглед на създалата се изключително тревожа ситуация и противоречивите отговори на Министерство на здравеопазването са необходими и разисквания в НС, аа да може да се свали общественото напрежение“, заяви Миков.

„Този вот има и превантивен характер. Защото пред нас предстоят събития, които ще се случат на база вече направени промени в законите и нашите експерти в сектора алармираха, че това е много тревожно. Вървим в посока вотът на недоверие да е в сектора на здравеопазването“, добави съпредседателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ./ДАРИКНЮЗ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук