БСП, Кюстендил: Спрете атаките срещу лидера Корнелия Нинова! Проявете смирение и мъдрост

0
135

Спиране на атаките срещу лидера на БСП Корнелия Нинова от нейните конкуренти за председателския пост в партията, поискаха от социалисти от Кюстендил.

Според тях нападките срещу Нинова добили такива размери, че преминали всякакви граници на допустимо политическо противопоставяне. Те призоваха и за спиране на безогледната борба за власт в БСП.

„Нека има състезание, нека има борба на идеи и нека членовете на партията преценят зад кого да застанат“, написаха в декларация членовете на кюстендилския Общинския съвет на столетницата и настояха пред Централната избирателна комисия, организираща първия в историята на партията вот за председател, да създаде „всички условия за гарантиране на едни честни, прозрачни и лишени от всякакви съмнения вътрешнопартийни избори, като покаже качества, че може да обединява и да дава решения в кризисни ситуации“.

В декларацията на левицата от Кюстендил се прави и анализ на ситуацията в БСП: „Партията влиза от скандал в скандал, което я изтощава и лишава от възможността да бъде призната като сериозна и демократична алтернатива на сегашното управление“. Общинският съвет констатира още: „В България ври и кипи – протести срещу корумпираното олигархично управление с искане за оставки обхванаха столицата и много от големите градове. Натрупа се огромна енергия – най- вече на младите хора, желаещи истинска промяна. До скоро непримирими политически врагове застанаха зад искането да съборим мафията и да върнем страната в руслото на истинското демократично и прозрачно управление“.

Кюстендилските социалисти апелират към съпартийците си в заключение: „Очакваме да проявите мъдрост, разбиране и смирение в един толкова решаващ за страната ни период“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук