БСП напуска коалицията, ако изпратим военна помощ на Украйна

0
140

Държавата ще подкрепи земеделските производители с допълнителни средства, замразяване цената на газа и закупване на специални торове.

Това съобщи министърът на икономиката Корнелия Нинова.

Тя заяви, че миналата година парите за земеделските производители са били 29 милиона, а тази са над 50 милиона като се очакват и допълнителни 100 милиона от Плана за възстановяване и развитие.

Държавата ще подпомогне родното производство и със закупуване на торове, заради високите им цени. Корнелия Нинова се изненада, че много от производителите не са регистрирани и обясни, че трябва да има помощ в тази посока, защото без регистрация, няма как да получат финансовата подкрепа.

Относно газа Нинова отбеляза, че такъв ще има, но големият въпрос е цената му. Именно заради това се планира замразяване на цената на газа като разликата да се поема от държавата.

Корнелия Нинова изрази и ясна позиция, че ако бъде изпратена военна помощ на Украйна, БСП ще излезе от коалицията. Следващата седмица предстои гласуване в парламента, на което трябва да стане ясно дали Украйна ще получи такава помощ от България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук