БСП пита Бъчварова за ”интимната” афера ”Симитли”

0
1381

Депутати от БСП внесоха въпрос до вътрешния министър Румяна Бъчварова по повод задържания в Благоевград бизнесмен и последвалата оставка на полицейския шеф.

Собственикът на известната строителна фирма „Агромах“ Методи Бачев беше задържан за 12 часа заради скандален клип, в който се чува как по време на събор казва на микрофон, че „кметът на Симитли Апостол Апостолов е е..л Бойко Борисов“.

Няколко часа, след като бизнесменът беше пуснат без никакво обвинение, от МВР съобщиха, че Бъчварова е поискала и приела оставката на началника на Областната дирекция в Благоевград Росен Танушев. Причината – превишаване на полицейски правомощия.

„Внесли сме въпрос до министър Бъчварова относно всички действия на служители на МВР по тази афера с интимен характер, която се разрази, заяви днес пред журналисти в парламента депутатът от БСП Жельо Бойчев, цитиран от БТА.

Той и колегата му Кирил Добрев, с когото са внесли въпроса до министъра, искат да знаят как и кой е наредил задържането, както и кой е разпоредил освобождаването на полицейския началник.

„Нали се сещате, че един районен полицейски шеф сам няма да инициира ареста на местен олигарх“, коментира Добрев.

От левицата припомниха, че преди три месеца са внесли сигнал за това, че фирма „Агромах“ печели „ударно“ обществени поръчки с възложител МРРБ.

„Искам да призова министър Бъчварова да си задейства службите, Икономическа полиция и всички, които работят по това икономическо престъпление, и да има краен резултат, а не да се занимават с арести на журналисти и пияни фенове“, каза Кирил Добрев.

Бойчев пък допълни, че три дни цялата държава се занимавала с изясняване на личните отношения на Борисов.jelio-boichev

„Искам да призова министър Бъчварова със същия устрем, с който защитава честта на премиера да защитава интересите на хората и обществото. Толкова време отделихме на тази случка с интимен характер, а по нашия сигнал, в който става въпрос за злоупотреби за стотици милиони лева, за това как и на кого се раздават пари за строителство на магистрали и пътища, държавата и институциите мълчат“, допълни Жельо Бойчев.

Преди няколко месеца прокуратурата и ГДБОП проведоха акция срещу „престъпна група за данъчни измами“. Тогава бяха атакувани офиси на „Агромах“, която строи отсечка от магистрала „Струма“ и бе съобщено, че щетите за държавата са 14 млн. лева от укрито ДДС./Дир

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук