сряда, април 24, 2024
Google search engine
дом Власт и държава БСП се управлява еднолично, убеден Миков

БСП се управлява еднолично, убеден Миков

0
9513

БСП се управлява еднолично. Всички тенденции за това са налице – вземат се решения, които не могат да минат през органите на партията и да стигнат от членовете и ръководните дейци.Това заяви бившият председател на левицата Михаил Миков пред bTV.

Според Миков в момента се нарушават принципите на колективното ръководство на БСП, което е и известно в партията. Като пример бившият червен лидер посочи вота на недоверие. Темата не била обсъждана на националния съвет на социалистите.

Миков е категоричен, че тези политически действия се решават само в тесен кръг, в който влизали лидерът Корнелия Нинова и още няколко души около нея.

„Наблюдават се отношения с големи организации – Хасково, Казанлък например, където се фаворизират близки и предани хора на ръководството. Друго организации пък затъват – Монтана например“, категоричен бе Миков. По думите му вътрешната криза в левицата не е заради предстоящите избори, а заради опитът да се контролира всичко и да се взимат еднолични решения.

Според Миков напускането на Жельо Бойчев също е станало повод за напрежение при социалистите. „Има всякакви версии, известна е близостта му с Румен Овчаров например. Със Спас Панчев е същият случай. Не е ясно защо си тръгна, ясно е, че БСП свива своите съюзници“, подчерта още той.

Миков намира вота на недоверие за провал. Причината – вотът не е породил онази нагласа за нужда от промяна в сектора и не затвърди убеждението, че БСП е алтернатива.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук