Булдозери влязоха да рушат в имението на Баневи

0
867
Снимка: Би Ти Ви

Булдозери влязоха с охрана в имението на бизнесмена Николай Банев и разрушиха три фургона, ограда и част от път, съобщи Би Ти Ви.

Съборените незаконни постройки, според Общината, са в технологичната територия на „Ню Бояна филм“, а според Баневи – на тяхна земя. За имота се води съдебен спор.

„В заповедта е посочена тоалетна и бетонова площадка, тук са започнали да къртят целия път, това си е самоуправство“, възмути се Евгения Банева.

Процедурата за премахване е в ход, докато съдебният спор се води, и затова Баневи започват още две дела. „При влязъл в сила цифров кадастър заповедта от 2012 г. не кореспондира с настоящото отбелязване на парцелите. Междувременно има заведени две дела за собственост в рамките на този имот“, каза Банева.

„Това, че още спорят, не доказва, че собствеността е на Баневи. Ние в момента не раздаваме собственост, ние премахваме незаконни постройки. В кадастъра собственик на имота е „Ню Бояна филм“, каза арх. Влади Калинов от дирекция „Контрол на строителството“. От дирекцията и преди са опитвали да влязат в обекта.

Писменият отговор на изпълнителният директор на „Ню Бояна“ Ярив Лернер гласи : „Земята е наша и Баневи незаконно поставиха оградите си там. Три години отне на съда да реши този проблем. В действителност „Ню Бояна филм“ съди Банев за обезщетение за периода, в който незаконно ползва имота, а Банев претендира, че е придобил имота по давност“./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук