Буруджиева за саботажа в метрото: Това е терористичен акт!

0
2680

Всичко си има някакви граници, дори и протестът, смята политоложката

Това, което се направи в метрото, е терористичен акт. Това заяви политологът Татяна Буруджиева по повод блокирането и спирането на тока вчера в столичното метро. 

„Задържани са разни хора за това, но сега са пуснати. Искам хората да знаят, че могат спокойно да живеят, независимо от това дали някой протестира или не. Да кажат, че полицията можела да ги спре и къде била тя, е просто наглост“, каза още тя.

„Всичко си има някакви граници, дори и протестът. Може да изразяват недоволство, без да се застрашава животът на хората. Искам протестиращите да дадат отговор. Протестът не може да дава решния, той контролира и изисква от политиците, но не може да дава решения“, смята Буруджиева.

„Ако утре вашите деца са в метрото в такъв момент? Не може да се оправдава тероризма“, каза още тя.

БЛИЦ припомня, че заподозреният за спирането на софийското метро бивш депутат от НДСВ и активист от антиправителствените протести Минчо Спасов беше освободен малко след 1.00 ч. тази нощ.

Той беше задържан заради съмнения, произтичащи от видеозаписи от камерите на метростанция „Софийски университет“, съобщиха по-рано от СДВР.

„Хората около „Да, България“ не би трябвало да имат проблем с политиците в момента. Програмата на тази партия се покрива напълно с тази на ГЕРБ и ДПС. Защо протестират? Имат просто явно културни различия с тях, но протестиращите на улицата са с други искания.“ Това заяви в студиото на „Здравей, България“ политологът Страхил Делийски.

„Никой не иска оставката на Радев, защото той не се държи, като човек от властта, а като претендент за власт“, смятат политолозите.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук