Българин изпадна в паника: Дъщеря ми е в Кьолн, там става страшно!

0
908

Притеснен българин алармира, че в Кьолн става страшно след сексуалните посегателства на мигранти навръх Нова година. Той е разтровожен от ситуацията в германския град.„Дъщеря ми работи като лекар в Кьолн и ми каза, че така наречените мигранти вечер нарочно се държат предизвикателно и се доближават прекалено близо до всяка жена в магазина или трамвая, и се хилят, за да ги плашат и така ги травмират. Кметицата на Кьолн призовава германките да се движат на една ръка разстояние от непознатите – та досега да не би да не са се движели така – лицемерни, продажни евробюрократи гадни!“, ни написа до „Стандарт“ възмутеният мъж.

Припомняме, че серия от престъпления от сексуално естество са били извършени срещу жени в германския град Кьолн в нощта на Нова година. Германската полицията определи това като „напълно ново измерение на престъпността“.

В нощта на Нова година са получени 90 оплаквания за сексуални посегателства срещу жени в Кьолн, в това число и едно за изнасилване. Според жертвите извършителите са от група от около 1000 мъже с видимо „арабско-северноафрикански произход“, които безделничат на площада пред гарата и катедралата, каза местният полицейски началник Волфганг Алберс.

Канцлерът Ангела Меркел поиска да бъдат положени всички усилия за издирването и наказването на виновните за сексуалните посегателства над жени в нощта на Нова Година, независимо от произхода им, съобщават информационните агенции.
Около 300 жени излязоха на демонстрация снощи на мястото на нападенията.

Най-малко 80 жени са се оплакали от нападения около централната жп гара в Кьолн, близо до Кьолнската катедрала по време на празника. Най-малко една жена е била изнасилена, а много от нападнатите с мъка успели да се измъкнат.
Жените са били нападнати от пияни и агресивни банди хулигани. Според очевидци и полицаи нападателите приличали на араби или северноафриканци.

Веднага след нападенията Меркел изразила възмущението си в разговор с кмета на Кьолн Хенриете Рекер.
Рекер призова жителите на града да не правят прибързано изводи за природата на тези нападения. „Ще бъде съвършено невярно да се свързва групата мъже от северноафрикански произход с неотдавна пристигналите бежанци“, заяви тя на среща с представители на полицията.

Шефът на градската полиция Волфганг Алберс заяви, че полицията се е сблъскала с нов вид престъпност и отхвърли критиките за действията на полицията в новогодишната нощ.

Подобни нападения е имало и в Хамбург и Щутгарт, но в по-малки размери.

Свидетел на нападение в Кьолн разказва, че съпругата и 15-годишната му дъщеря се оказали сред огромна тълпа на площада пред гарата, а той бил безсилен да се намеси. По думите му жените били опипвани и щипани. В повечето оплаквания, подадени в полицията, пострадалите са съобщили, че са били ограбени. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук