БЪЛГАРИЯ В ПОТРЕС! Известен насилник уби жена в дома й!

0
1251

66-годишен мъж е задържан за убийството на 68-годишната Райме Хасанова в русенското село Голямо Враново.

Това заяви на брифинг директорът на областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

Сигналът за откритата в дома й мъртва жена е подаден на 12 май около 9.30 часа от нейна съседка. Съдебният лекар установил, че пенсионерката е убита с удар по главата, а смъртта е настъпила предния ден – 11 май. Криминалистите обаче не открили следи от претърсване на дома или липса на вещи и пари.

При разследването били разпитани много хора – от криминалния контингент, психичноболни, злоупотребяващи с алкохол и наркотици. Така следователите стигнали до 66-годишния пенсионер, който нямал алиби за вечерта на убийството. Мъжът е задържан в събота и е направил самопризнания за извършеното престъпление.

Шефът на русенската полиция съобщи, че мъжът, който е бивш строителен работник, е регистриран през 1998 г. за криминална проява – закана за убийство, а в основата на убийството на Райме били с*ксуални мотиви. По свидетелства на съселяни мъжът и друг път проявявал „с*ксуален апетит“ спрямо местни жителки, но до крайности не се е стигало.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев допълни, че 68-годишната Райме е била удушена. 66-годишният мъж е привлечен като обвиняем за умишлено причиняване на смърт по особен мъчителен начин и с особена жестокост. Той е задържан за 72 часа в ареста.

По думите на Георгиев няма данни обвиняемият да е с психично заболяване. Ще бъде назначена психиатрична експертиза. За момента разследващите не дават информация дали Райме Хасанова е била изнасилена преди да бъде убита.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук