Български петролен бос брои 5 милиона за новото Bugatti

0
1472

Българин е сред поръчалите новия „Хирон“ (Chiron) на „Бугати“ (Bugatti), чиято цена е 2.4 млн. евро без данъци и такси.

Колата беше представена на автомобилното изложение в Женева миналата седмица. От нея ще бъдат произведени само 500 бройки, като 120 вече са поръчани.

Това е най-бързият автомобил серийно производство в света, който развива максимална скорост от 420 км/ч. Тя се постига само при включен специален режим. Иначе в стандартен режим на каране ограничението е 380 км/ч.

На въпрос на щанда на компанията в „Пал експо“ дали българинът е собственик на предишната най-бърза кола на „Бугати“ – „Вейрон“ (Veyron) – служител отговори, че тези клиенти са с предимство, но не е задължително да си притежавал предходния модел, за да имаш новия суперавтомобил.

Петролният бос Георги Самуилов – Жоро Инса е мистериозният роден баровец, броил шокиращите 5 милиона за новия модел на най-скъпия автомобил в света, пише вестник „Уикенд“.

50-годишния собственик на обвитата в тъмна мистерия рафинерия „Инса ойл“, която дълги години бе проверявана от покойния Ваньо Танов за схеми с горива, е направил поръчката за мощния автомобил още преди два месеца, след като спечелил няколко милиона от изгодна бизнес сделка. Според други обаче Самуилов си поръчал „Бугатито“, подразнен от покупката на уникален „Ролс Ройс“ за 1,5 милиона лева, направена от стария му бизнес враг Ветко Арабаджиев.

Двамата били от години в обтегнати отношения, твърдят източници на „Уикенд“. Конфликтът помежду им датирал още от времето, когато работили съвместно с покойния Илия Павлов.

Това не е първата покупка за милиони на Самуилов. В гаража на католика от Раковски са паркирани три мерцедеса, единият от които – „Майбах“, както и „Ламборджини Авентадор“, купена за рождения ден на Самуилов преди 2 години. Тогава Жоро Инса е броял 700 000 за уникалният автомобил, който само месец по-късно бе потрошено от наследника му.

Поръчковото „Бугати“ ще пристигне през септември или октомври, но Жоро Инса е предупреден, че колата му може да бъде доставена и по-късно, тъй като все още не е произведена. От модела Широн ще бъдат направени само 500 бройки.

Макар, че в България през последните 5 години икономиката е напълно ликвидирана и производство и индустрия не съществуват, българските олигарси основно се „изхранват“ с държавни поръчки за милиарди, които потъват в джобовете на избрани, нищо, че от време на време им ги спират и пускат отново./Бинюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук