Българското НС учи румънското как да европредседателства

0
3320

Делегация от администрацията на парламента на Румъния бе на обучително посещение в Народното събрание във връзка с Парламентарното измерение на Румънското председателство през 2019 г.

По покана на главния секретар на Народното събрание Стефана Караславова делегация от администрацията на парламента на Румъния, водена от заместник-генералния секретар на румънския парламент Джордж Думитрица, бе на обучително посещение в България във връзка с предстоящото Парламентарно измерение на Румънското председателство през 2019 г.

„Подготовка и провеждане на Парламентарното измерение на председателството на Съвета на ЕС – българският опит“ беше темата на работната среща на представители на администрациите на двете законодателни институции.

На нея за различните аспекти от организацията и провеждането на събитиятаговориха главният секретар на Народното събрание Стефана Караславова, координаторът на Парламентарното измерение на българското председателство Младен Ламбев, директорът на Дирекция „Информационни и комуникационни системи“ Владимир Дойчинов, началникът на отдел „Обществени поръчки“ Савка Андонова и държавният експерт в Дирекция „Международни връзки, протокол и Българско председателство на Съвета на ЕС“ Десислава Накова.

Народното събрание и неговата администрация са готови да споделят опит и да подпомогнат своите румънски колеги по всички теми, свързани с провеждането на събитията от парламентарното измерение на председателството на Съвета на ЕС, увери на срещата главният секретар на българския парламент Стефана Караславова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук