Важно за столичани – извънредни мерки заради Левски – ЦСКА (ОБНОВЕНА)

0
1742

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, News24-bg.com

Оператор: Петьо Петьо ГЮДЮЛЕВ, News24-bg.com

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема извънредни мерки във връзка с днешния футболен мач между Левски и ЦСКА, съобщиха от СДВР пред репортер на Информационна агенция News24-bg.com.

Вечното дерби е на 24 февруари (неделя) от 13:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Футболната среща е определена, като рискова и в деня на мача няма да бъдат продавани билети на каса.

Може да бъдат закупени онлайн, съобщават още от СДВР.

Привържениците на отбора домакин, който в случая е Левски ще бъдат настанени в секторите „А“ и „Б“, а тези на ЦСКА ще са във „В“ и „Г“ сектор.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. През контролно- пропускателните пунктове ще бъдат допускани зрители с документ за самоличност и билет за футболната среща. Малолетни лица ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета обособени пунктове, подсигурени от организатора, в района на стадиона. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Предприети са стриктни мерки за недопускане на 21 футболни фенове, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия, допълват от полицията. 

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване се приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 11:00 часа.

Във връзка с провежданата спортна среща, е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:

От 08:00 часа на 22.02.2019 г. до 20:00 часа на 24.02.2019 г. при сектор „Г“ на Националния стадион „Васил Левски“.

От 08:00 до 15:00 часа на 24.02.2019 г. на моста пред Национален стадион „Васил Левски“.

От 09:00 до 15:00 часа на 24.02.2019 г. на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“.

От 12:00 часа до приключване на футболната среща на 24.02.2019 г., само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“;

бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни Връх“;

бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо К. Яворов“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДОБНОСТИ В News24-bg.com!

Видео/архив

Оператор: Петьо Петьо ГЮДЮЛЕВ, News24-bg.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук