Валерия Велева след скандала с Ламбо и Мая Манолова: БСП е като спукан цирей!

0
1648

Увеличава се вероятността Борисов да се кандидатира за президент

Партиите са пред едни много сериозни избори и затова има напрежение. БСП е в тежка ситуация, партията ври и кипи отвътре. Това, което каза Стефан Данаилов за Манолова са неща, които хората си говорят помежду си, но той се осмели да ги каже. Абсурдно е за една партия да изкара 80 кандидати за президент. Мая Манолова е едно знаково име за БСП, една много силна фигура и добър законотворец. В нейно лице се напълва със съдържание фигурата на омбудсманът, но това не означава, че става за президент. Тя решава проблемите на хората на битово ниво. Тези 80 кандидата означават, че има липса на критерии. БСП в момента е като спукан цирей. Това, което се случва ще я оздрави. Това заяви журналистката Валерия Велева в ефира на Нова телевизия.

Социологът Първан Симеонов заяви, че в момента се случва нещо много важно в България, защото по поведение на премиера се вижда, че страната ни завива към Русия.

„Лявото пространство ще става все по-важно. Вътрешните битки там са толкова ожесточени, именно заради това, но там се месят и външни фактори. Манолова има предимството на разпознаваемостта, Румен Радев също е добра кандидатура. Нормално е Корнелия Нинова да стъпва върху минно поле. Едва ли е случайна появата на Сергей Станишев на едно заседание с Бойко Борисов. Премиерът има нюх и когато може да разджурка своите партньори – той го прави. БСП се раздели на този конгрес. Нинова има своите недоброжелатели не само отвън, но и отвътре’, каза още той.

Велева допълни, че на Нинова й е трудно да утвърди позицията си. Тя прогнозира, че кандидатът на Столетницата ще е ген. Румен Радев. Който й да е той – трябва да започне работата си на терен много бързо, защото не е кандидатът на ГЕРБ, който ще е много разпознаваем от медиите. След тези избори – ще има нова конфигурация в страната, обясни още тя. „Увеличава се вероятността Борисов да се кандидатира за президент, защото резервната му скамейка не е много дълга“, каза още Симеонов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук