Валери Симеонов започва масово да ни…лекува! Кой го предложи за здравен министър? Още за гаврите с народа виж тук:

0
1339

Вицепремиерът Валери Симеонов е бил една от номинациите на ГЕРБ  за здравен министър!

Над името му се умувало доста и той получил предложението, обаче отказал. „Вярно е, че имаше предложение да стана министър на здравеопазването. Колегите бяха преценили, че за този пост е нужен човек със здрави нерви, какъвто съм аз, обаче не се съгласих, тъй като имам достатъчно друга работа, призна борецът с шума и бабите по границата.

От ГЕРБ решиха да предложат мястото на нас, коалиционните партньори, обаче ние се отказахме от тази чест и ги оставихме да дадат свое предложение и да излъчат свой човек. Доказали сме, че работим добре заедно и сме достатъчно споени. Ще подкрепим човека,  когото предложи ГЕРБ. Лично за мен е важно новия здравен министър да продължи това, което започна предшественикът му. Да бори корупцията в болниците, защото тя е на всички нива и там много се краде.

Затова е нужна здрава ръка и голяма политическа воля да се разбие схемата, по която се точи касата и държавата, удари се в гърдите Симеонов.

Явно бургаският бос е доста хитър и избяга от капана, който му беше подготвен. Да станеш министър на здравеопазването и едновременно да се казваш Валери Симеонов, е доста опасна игра и сигурна пързалка за политическо сгромолясване.  А на телевизионера отдавна му търсят цаката. Сега му пуснаха кукичката, но шаранът не захапа. Ако беше се хванал, след няколко месеца щеше да е политически труп. Защото да тръгнеш срещу бялата мафия като слон в стъкларски магазин, означава да скочиш от мост в тъмното без бънджи.

Хитрецът Валери се измъкна този път. Той явно съзнава, че министерското кресло е всъщност понижение и може да не е вицепремиер. Длъжност, която толкова му харесва!

Самият факт обаче, че е бил предложен , показва три неща.

Първото е, че здравен министър може да стане всеки. Я да го забършеш от бензиностанция, я да го намериш на каре белот, я да се хванеш на бас за бутилка уиски.

Ама не разбирал от медицина?

Че защо е нужно да разбира?

Важното е да стои в министерството и да не пречи на далаверите!

Второто е, че на ГЕРБ не му пука за здравеопазването. Слагат се всякакви пионки за министри не с цел да оправят системата, а да я дозабатачат. Защото колкото повече намалява населението, толкова по-добре за бюджета и за НОИ!

И третото някой е вдигнал мерника на Симеонов.

А това е единствената добра новина!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук