Валери Симеонов: Казармата е дълг към отечеството, който всеки трябва да отслужи

0
1314

Живеем в период на големи рискове. Надявам се, че България ще отстои славата си на непривлекателен фактор за бежанците. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в ефира на БТВ.
„Изключително много държим на защитното съоръжение по границата. Непрекъснато държа връзка с МВР по въпроса. Добрата новина е, че оградата е изградена на местата, които бяха по-рискови и оттам нахлуваха тълпи с бежанци“, отбеляза Валери Симеонов.
Той изрази недоволството си от факта, че в НС решенията се вземат с по-бавни темпове от желаното. „Най-важното е да има финансиране на оградата по границата. Поставихме условие на Горанов, че ще подкрепим бюджета, ако се осигури такова“, разкри Симеонов. „Българската граница е най-сигурна от целия ЕС“, убеден е съпредседателят на ПФ.
„Дали военните са със скъсани кубинки и се пазят с найлони е друг проблем. Нашите войници да показали, че могат да се правят и в по-трудни ситуации. Това е война на цивилизациите. Слава Богу сега сме пред западните държави. Меркел носи вина за цялото това нашествие и рано или късно ще плати за това“, убеден е Симеонов.
По думите му предложението на военният министър за запаса в армията е добра идея. „Това е дълг към отечеството, който всеки трябва да отслужи. Най-правилното решение е наборната служба за година или шест месеца. Основното дисциплиниращо, изграждане на чувство за отговорност. Всички сме свидетели, че образованието не може да се справи. Когато влезеш в армията разбираш какво значи дълг и родина“. Според Валери Симеонов трябва да се върне военното обучение./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук