Валери Симеонов се закани люто: Ще издирим биячите, къща по къща в циганския квартал в Асеновград, никакви компромиси!

0
1401

„Държавните органи имат пълната политическа подкрепа да издирят биячите в Асеновград къща по къща в циганския квартал – никакви компромиси“. Това написа в профила си в Туитър вицепремиерът Валери Симеонов. Днес лидерът на НФСБ присъства на срещата в Асеновград. Пред недоволните хора той заяви, че в рамките на това управление подходът към междуетническите проблеми ще бъде по-различен.

 „Аз съм на ваша страна и не само аз“, каза Симеонов, с което си спечели бурните аплодисменти на присъстващите. Той подчерта, че мерките с междуетническите проблеми в България до момента не са много сериозни. Симеонов увери всички присъстващи, които се оплакаха, че ромите отправят заплахи към тях чрез социалните мрежи, че има специално звено, което ще установи тези хора и те ще си получат заслуженото. „Вие само подайте сигналите“, каза той. „Уверявам ви, че имате изцяло подкрепа в лицето на държавата“, каза още вицепремиерът. „На една и съща страна сме, на страната на българския закон, който трябва да се спазва“, подчерта Симеонов. След дебатите на срещата при кмета на Асеновград, които продължиха над 2 часа, Симеонов заяви още, че засиленото полицейско присъствие в града  ще остане, докато не осигури сигурността на всички, независимо от техния етнос.

Институциите влизат в ромската махала. Започват процедури по описване на незаконните къщи, след което ще се пристъпи към бутане. Всички жители, които нямат адресна регистрация в Асеновград също ще бъдат изселени.  Симеонов обаче призова хората за търпение, тъй като не можело всичко да се случи веднага.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук