Ванга казала на Нешка Робева: От Франция няма да остане нищо!

0
1883

Япония ще потъне, но това го е предсказал и техен пророк

Коя е тя
Нешка Робева е най-известната ни треньорка по художествена гимнастика. Родена е на 26 май 1946 г. в Русе. Завършва хореографско училище, а после ВИФ. Състезава се в националния отбор по художествена гимнастика. За почти 25 години треньорска работа нейните възпитанички завоюват 294 медала, 7 абсолютни световни, 10 европейски титли и 2 вицеолимпийски титли.

 – Г-жо Робева, идват празници, краят на годината предстои. Често по това време се започва с пророчества, като се замесва и името на баба Ванга. Вие сте се докосвали до нея. Какъв е споменът ви за нея?

– Това е единственият човек, на когото аз абсолютно вярвах! Иначе може да се забавляваме с нумерология, астрология. Нямам нищо против, но то минава покрай мен и заминава. Докато пророчествата на леля Ванга и в личен план и в общ винаги са се сбъдвали. Не зная дали хората могат да усетят истинските измерения на такъв човек като нея. Като пратеник на едни сили, които безспорно ние чувстваме, че съществуват. По-обикновените хора и по-фанатизираните ги виждат в един аспект, други ги виждат в друг, че не сме единствените и че с живота ни на Земята не свършват нещата. Това вече го пишат и учените. Та леля Ванга беше такъв пратеник – да подпомага човечеството, да помага на България. Тя безкрайно обичаше България, безкрайно. Това, което тя казваше – че трябва да си помагаме, да не се мразим, да не си завиждаме, тя го казваше с много болка. Както и това, че ще страдаме, докато сме безверници. А какво е вярата? Не е да влезеш в църквата, да се прекръстиш и да запалиш свещ, а да се опитваш поне. Защото е тежко да бъдеш светец в тези измерения на земния живот. Но да се опитваш да живееш според правила, според християнския морал. Защото какво проповядва Христос? Той казва, че всичко е любов. Това обаче не значи да се любим и порното да превземе света, както в момента го е превзело.

Ванга с Нешка Робева и Димитър Вълчев

В английската преса имаше статия за баба Ванга, в която бяха изложени нейни пророчества. Според публикацията тя е пророкувала, че Обама ще е последният американски президент, и е предвидила войната в Сирия, както и създаването на „Ислямска държава“. Боравила ли е тя с такава конкретика и има ли нещо, което предстои?
– Пред мен специално за Тръмп не е казвала, а и да го е споменавала, не съм запомнила. Но за Сирия е говорила пред много близки нейни хора, на които вярвам. Пред мен може и да е казвала нещо, но не помня. Друго нещо е споменавала на мен, че няма да има такава държава като Албания. Че от Франция и от Париж няма да остане камък върху камък. Но това го е казвал и Нострадамус. И французите го знаят. Както и за Япония, че ще потъне. Това го е казвала пред мен и японците също го знаят. Те също имат това знание, имали са такъв пророк, който го е казвал. Леля Ванга казваше много неща и не е единствената. Вие знаете за Нострадамус, както и Касандра и Сен Жермен. От време на време се изпращат на Земята просветени хора, които се опитват да помагат.

Има ли нещо, което Ванга ви е казала, но още не ви се е случило?

– Да, няколко неща. Тя ми предсказа, че ще напиша книга. Имала съм много разговори с нея и понякога тя без връзка, изведнъж казваше нещо. Така беше и тогава. Спомням и до днес въпроса й: „Нешка, ти събираш ли си интервютата?“. Отговорих и, че не ги събирам. Думите й бяха точно така: „Събирай ги, книга ще пишеш“. Някак си не се виждам да седна да пиша книга. Но щом тя е казала, сигурно ще дойде време, когато и това ще правя. Много приятели ме убеждават, че трябва да започна, но засега нямам убеждението, че хората четат и ще им бъде интересно.

Пророчицата с отгледаните от нея Димитър и Венета

Нещо друго?

– Да, има, но няма да го споделя, защото ми се струва, че няма да се сбъдне. Все пак и тя понякога грешеше.

Тъй като наистина идват най-очакваните празници – били ли сте някога на Рупите и спомняте ли си как там се е празнувало?

– На Рупите не съм била по това време никога, защото колкото и да съм скиталец, аз безкрайно много държа на семейството. Винаги на Коледа сме били с дъщеря ми, със съпруга ми, докато беше жив. Също и с брат ми, с племенниците. Така че това за мен е закон – на Коледа сме със семейството. Приготвянето на коледната вечеря, на Бъдни вечер, тази топлина и усещане за сигурност, която човек има в семейството, тя е неповторима.

Има ли подарък, който бихте искали да получите за празника тази година?

– Вече го получих. Едно кръстче, което за мен е особено скъпо. И благодаря на човека, който ми го изпрати.

Деяна Павлова/www.bgdnes.bg

Снимки: Фондация „Ванга“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук