Вандали рушат безнаказано нови детски площадки

0
1085

Вандали рушат част от новите 230 детски площадки, в които общината вложи 15 млн. лв. и няма кой да ги спре. За проблема алармираха жители на бл. 40 на бул. „Владислав“. Над 70 семейства са пропищели от тейнейджъри, които за два месеца са потрошили лъскавия детски кът, превръщайки го в арена за разпивки и игра на футбол.

„Често викаме полиция, но те се разбягват. Веднъж униформените ги свариха, но им се размина със забележка, защото били непълнолетни. Денем децата няма къде да играят, а вечер не можем да спим от врявата при поредния купон“, описаха неволите си хората.

Те искали да наемат охрана за площадката, но нямат право, защото теренът не е техен. Затова в подписка настояват кметството да осигури охрана или да премахне детския кът, за да си върнат поне нощния покой.

„За жалост имаме много подобни сигнали“, обясни Георги Кръстев, главен експерт „Благоустрояване“ в общината. Според него никой не се наемал да застрахова съоръженията, тъй като се водели рискови обекти. Затова предстои да бъде избрана фирма за поддръжка на площадките. Нейни служители регулярно ще обхождат обектите. Освен че ще отстраняват щети, ще изпълняват и превантивна функция, уточни Кръстев./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук