Вацлав Клаус удари Брюксел с истината, за която всички мълчат: Унищожавате Европа!

0
816

Европейците оставиха отворени вратите и сега ги чака истинско цунами, заяви бившият чешки президент.

Бившият чешки президент Вацлав Клаус смята, че миграционната вълна срещу Европа едва сега започва. Европейците оставиха отворени вратите и сега ги чака истинско цунами, заяви Клаус за телевизия „Прима“ в Прага.

Ако се съди по всичко, настъпва ново преселение на народите. Миграционната вълна не е отминала. Тя едва започва, истинското цунами предстои, добавя Клаус. Според него миграционната вълна не трябва да се спира в центъра на Европа, в Германия. Бежанците трябва да бъдат спрени на границите на ЕС.

Клаус мисли, че на ръководството на ЕС мигрантската криза е необходима, за да уеднакви Европа. „Тя (кризата) е необходима за унифициране на Европа. Миграцията е метод, използването на който ще даде възможност да се „разредят” съществуващите европейски народи, каза Клаус. „Това е метод за създаване на някаква маса, от която да се слепи бъдещият нов европеец“.

Бежанците, чиято култура е чужда на народите на Европа, са привлечени само от възможностите за социални помощи на ЕС, каза той. За реализацията на целите им допринася „злокачествената мултикултурна идеология“, проводниците на която са политици като германската канцлерка Ангела Меркел, според бившия президент на Чешката република, цитиран от ТАСС.

„Сега въпросът е дали можем да разрешим на онези, които идват от други континенти, да унищожат изключителната европейска култура, цивилизация и начин на живот. Миграционните вълни трябва да бъдат спрени на границите на Европейския съюз“, каза Клаус.

БГНЕС припомня, че Клаус от няколко месеца насам се опитва да обедини различни граждански движения срещу мигрантската вълна от Близкия изток и Африка. В края на миналата година той осъди призивите на папа Франциск вярващите да приемат бежанците, които идват в Европа и да демонстрират милосърдие и хуманност.

„Да се помогне на ближния е добър принцип и всеки трябва сам да избере този близък, на когото да помогне. Но да се лъже, че помагаме на десетки милиони чрез кухи жестове, това не мога да приема“, каза Клаус по повод призива на папата. Тогава той също така заяви, че заради подхода и начина, по който се отнася ЕС към света и тоталната демократизация, съюзът не е в състояние да се справи с бежанската криза и Клаус не вижда бъдеще в ЕС. „Изглежда ми смешно лицето, което призоваваше мигрантите на поход към Европа, сега да заема противоположна позиция“, каза бившият чешки президент по повод обрата в позицията на германския канцлер Ангела Меркел, която вече иска намаляване на броя на бежанците, които идват в Европа и по-конкретно в Германия.

Бившият президент разкритикува формираната, по негово мнение с поглед към Брюксел, пасивна миграционна политика на сегашното чешко правителство на Бохуслав Соботка. Чешките граждани „страшно малко протестират срещу пасивността на правителството и на министър-председателя (за разрешаването на миграционната криза)“, казва Клаус./epicenter.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук