Вежди Рашидов: Трябва да осъзнаем, че има тежка болест и трябва да запазим хората

0
2679

Вежди Рашидов коментира биологичното оръжие К-19 и недопустимата грешка на Борисов

„От тази сутрин има 30 положителни теста на доктори и сестри в Пирогов“, сподели той

Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов е бесен на хората, които не спазват мерките и на тези, които все още не вярват в истинността на коронавируса.

„Трябва да осъзнаем, че има тежка болест и трябва да запазим хората. Пари за театри ще има. Пазар няма и за други сфери. Това е страшна ситуация. Всички трябва да носим маски, за да е пазим“, казва той по повод недоволните ресторантьори и хора от кино и театралната сфера.

„Някой в света изтърва това биологично оръжие. И ние трябва да свикнем с тази мисъл и да се приспособим“, категоричен е той.

„Ще ви кажа нещо, което не знаете. Моята жена работи в „Пирогов“ като кардиолог. От тази сутрин има 30 положителни теста на доктори и сестри. Трябваше да е в почивка, но я извикаха по спешност на работа. Трябва да има глоба до дупка за всички, които не носят маски. Хубаво има протестиращи, които с цяло гърло викат „Оставка“ и си хвърлят плюнките, но трябва да ги задължат да носят маски, ако не – солидни глоби“, сподели по bTV Вежди Рашидов.

Той коментира и управлението на Бойко Борисов. „Като грешка мога да посоча записа от дома му, което е недопустимо. Той там може да говори каквото си поиска, но не и да излиза такъв запис. Някой там е за трепане. Но той има хиляди добродетели и ние не можем да си затваряме очите.

С Борисов направихме много за българската култура. Той и Караянчева си простиха. Човек може да сбърка и неволно да обиди някого, но ако е мъжкар ще поиска прошка. Нивото на Туск е по-високо, той анализира Борисов. Борисов достатъчно говори, но народът не иска да чува. Сега е ялово време, не ражда нищо полезно“, споделя той в национален ефир.

„Остарях и повече най-вероятно няма да съм в политиката. Ако има нужда Борисов от съвет ще му го дам. Но непоискани съвети няма да давам.  Няма да съм активен. Искам да видя какво предлага улицата като послание. А то е хвърляне на яйца и павета.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук