Великобритания въвежда тест при влизане в страната и за ваксинирани

0
274

Великобритания затегна ограниченията за пътуващите до страната граждани във връзка с разпространението на новия вариант на коронавируса „Омикрон“.

От 4:00 часа тази сутрин сутрин всички, които влизат в страната от държави и територии, които не са в червения списък (включително България), трябва да представят доказателство за отрицателен PCR или антигенен тест, направен не по-рано от 48 часа преди заминаване.

Новите изисквания се отнасят и за ваксинирани пътници, както и за деца на възраст над 12 години.

От авиокомпаниите ще се изисква да проверяват документите за направен тест преди излитане, както и за попълнен формуляр за локация на пътници.

Гражданите, пътуващи до Великобритания от страни, които са извън червения списък, каквато към момента е и България, следва да изпълнят и следните изисквания:

  • пътниците със завършен ваксинационен цикъл най-малко 14 дни преди пътуването трябва да резервират и заплатят PCR тест за COVID-19, който да направят до втория ден след пристигането си и да се самоизолират до получаването на негативен резултат;
  • неваксинираните пътници трябва да резервират и заплатят PCR тестове за втория ден и осмия ден от пристигането си. Необходимо е те да останат под карантина за 10 дни у дома или на друго място, където са отседнали.

Остава в сила изискването за попълване на формуляр за локализация на пътника рамките на 48 часа преди пристигането.

Тестовете при пътуването до Великобритания могат да се резервират ТУК.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук