Велико! 35-годишният Димитър Бербатов прави истинско българско чудо

0
1769
Dimitar Berbatov of Monaco celebrates after scoring against Olympique Lyon during their French Ligue 1 soccer match at the Gerland stadium in Lyon March 16, 2014. REUTERS/Robert Pratta (FRANCE - Tags: SPORT SOCCER) - RTR3HBHI

Димитър Бербатов отново доказва, че за България няма по-голям футболист през настоящия век!

Благоевградският голмайстор Димитър Бербатов ще постигне едно малко българско чудо. Той ще се подвизава в Шампионската лига през новия футболен сезон.

Митко е получил оферта от Легия (Варшава) и по всяка вероятност ще я приеме. Полският тим се счита за сигурен участник в най-престижния турнир, тъй като има солидна преднина от 2:0 след първия плейоф срещу Дъндолк.

Най-интересното е, че Бербатов вече е на 35 г., а продължава да си урежда трансфери в отбори, играещи в евротурнирите. За последно той игра в Шампионската лига преди два сезона, когато с екипа на Монако стигна чак до четвъртфиналите.

Кариерата на Димитър Бербатов иначе мина в доста чести пребивавания в ШЛ. Той е достигал дори цели три финала в турнира. Първо с Байер (Л) през 2002 г., а после два с Манчестър (Юнайтед) – 2009 и 2011 г.

Най-скандален е последният финал, тъй като Берба не само не игра, но и бе оставен извън целия състав. Това е причината във визитката си той да има само два сребърни медала, вместо три.

„Съжалявам, че изгубих всички финали, но явно не ми е било писано да спечеля тази купа.“ – признава днес с прескърбие Димитър Бербатов.

Единственият българин, който някога е прегръщал този трофей, е Христов Стоичков. Тогава обаче турнирът носи името Купа на европейските шампиони, казано накратко КЕШ. Камата го печели като играч на Барселона през 1992 г.

Дори и Ицо обаче на 35 г. отдавна беше забравил за футбола на най-високо ниво и риташе за американски отбори. Нещо, което неговият наследник Бербатов не прави, тъй като Митко продължава да бъде част от голямата футболна сцена.

Според слуховете, полският Легия ще бъде последният клуб в кариерата му. Всички очаквания са догодина Берба да окачи бутонките. Той дори бе на косъм да го направи още това лято, но трансферът му в Полша забави нещата с една година. Topactualno

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук