ВИДОВДЕН: Варненецът, блъснал зрители на ралито в Шумен, издирван за измама! Сам се е предал!

0
6303

Варненецът Николай Христов Георгиев, който предизвика инцидент по време на рали, се оказа издирван от 5 години от родното правосъдие. През 2013-а година му е влязла в сила 3-годишна присъда за документна измама за 79 500 долара. Той сам се е предал на властите.

45-годишният варненец е бил признат за виновен за документна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай от Варненския окръжен съд. В периода от 23 септември до 24 септември 1999 г. чрез използване на фалшиви документи изтеглил без правно основание сумата от 79 500 щатски долара, собственост на морско лице. Ефективната присъда на Георгиев влиза в сила през 2013 год.

Наказателното производство срещу него и съучастника му Петър Петров, улеснил Георгиев в извършване на документната измама, е било неколкократно спирано и възобновявано. Георгиев е привлечен задочно към наказателна отговорност, съобщава 24 часа.

Припомняме, че състезателен автомобил се вряза в публиката по време на състезание в Шумен на 15 април, няколко души пострадаха.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук