Вижте колко рехав беше протестът пред Народното събрание

0
639

2 часа бяха нужни на около 200 човека да се съберат на рехав протест пред Народното събрание, показаха камерите за наблюдение в района. Демонстрацията „Национална Стачка – Тук сме“ преминава скромно, като представителите на реда дълго време бяха повече от самите участници в него.

Организаторите се заканваха, че на площада днес ще дойдат хора от цяла България, но въпреки заявилите участие близо 3000 души, към 15 часа около една десета от тях дойде пред Народното събрание. Те развяха няколко знамена, бесило и плакати. Чуваха се скандираха „Оставка“ и „Мафия“.

В 15:05 часа
В 15:05 часа

Вчера полицията предупреди, че разполага с данни, че членове на различни футболни агитки са получили оферти, за да предизвикат безредици на протеста. По този повод от кабинета заявиха, че се готви повторение на февруарските протести.
Затова е жандармерията обграждаше веднъж сградата на Народното събрание и втори път самите протестиращи. Оказва се обаче, че агитки няма.

Събралата се група обаче спря движението по жълтите павета в час пик и започна да хвърля снежни топки по сградата на парламента. Заради маневрата на протестиращите плътен кордон от полицаи загради Народното събрание, след това групата хора бе изтласкана от другата страна на булеварда. Демострацията приключи малко след 18 ч.

От МВР съобщиха, че преди протеста са задържали 10 души, които са носели ножове и палки. Те са отведени за разпити./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук