Вижте по каква схема кафявото сайтче на Недялко Недялков си плаща за челното място в „Гемиус“!

0
1430

Кафявият сайт на Недялко Недялков си осигурява челните места в престижната класация за интернет медии „Гемиус“ с ударни дози кух трафик, които генерира през няколко фейсбук групи. Вчера разобличихме скандалната му схема, а днес ви разкриваме и нови скандални подробности около медийната бухалка на радетеля за чистота и справедливост в обществения живот.Оказва се, че сайтът, който е 100% собственост на Недялков си създава допълнителен трафик чрез специален софтуер. В случая той е изцяло фалшив, тъй като зад него на практика няма реални посетители. Техните влизания се стимулират изкуствено от програмата, но една задълбочена проверка показва веднага, че те се генерират от един и същи адрес в рамките на рекордно кратко време. По този начин могат да се налеят от 50 до 120 посещения за час и до 250 клика само от един IP-адрес.

Софтуерът е разработен така че да стимулира хиляди онлайн посетители всеки ден. Системата позволява да се осигурява трафик дори, когато компютрите не са включени.

Компютърни експерти твърдят, че софтуерът дава възможност да се получават допълнителни посетители от други сайтове, които нямат нищо общо с ПИК. След това целият трафик се отчита като „истински“ и показва „уникални“ посещения не само в уебсайта, но и в сървър статуса.

Най-често се използват т.нар. скрипове – приложение, което на различни интервали от време отваря линкове на случаен принцип през различна браузъри и с различни IP-адреси. За да не се претовари сървърът, скриповете се ограничават до определено количество хитове за единица време.

Машинациите помпат посещенията на кафявата медия, която след това заблуждава читатели и рекламодатели, че е най-четената в страната.

Калната медия се възползва блестящо от кухите посещения. Черният“ и „белият“ пиар, превърнали се в запазена марка за Недялков, служат като разменна монета в „преговорите“ за спонсорство, а жертви са основно големи компании, политици и бизнесмени. По този начин бухалката, в каквато е превърнат „ПИК“ от своя собственик, действа безотказно, като принудени да се поддадат на „убеждаването“ никога не липсват. А дали приходите от този „бизнес“ не постъпват директно в джоба на собственика, без да се декларират и без да се отчитат в касата на фирмата, знае само Недялков.

В продължението в БЛИЦ очаквайте:

Недялко Недялков: къщи и апартаменти за стотици хиляди и сделки с имоти за милиони.
Как от обикновен автор на измислени жълти новини, изведнъж Недялков се сдоби с апетитен парцел в Бургас, мезонет и четири апартамента в София и палат с три декара двор в Лесидрен, както и защо настоящият собственик на „ПИК“ е кредитирал фирма с над 4 милиона лева.

Призоваваме всички бизнесмени, които са ставали жертва на задкулисните схеми да се свържат с нас на редакционните телефони и мейли, за да пресекат порочната практика.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук